ÇOCUKLAR KİTAPLARLA BULUŞTU

Nilgün  KAYA

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nde Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle çocuklar hem kütüphane hem de kitaplarla buluştu.

Her yıl Kasım ayının 2. pazartesi günü başlayan ve o hafta boyunca devam eden ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ kapsamında Ayvalık İlçe Halk kütüphanesi’nde etkinlikler düzenlendi.  Kütüphanede 14-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etkinliklere ilgi ve katılım yoğun olduğu öğrenildi. Hafta kapsamında Kütüphane çocuk kullanıcılarının çizdiği ‘Hayalimdeki Kütüphane’ temalı resim sergisi, çocuk kitapları sergisi ve ‘Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ kapsamında ‘Atatürk konulu kitap ve Atatürk fotoğrafları’ sergisi düzenlendi. Ziyarete gelen ilçedeki okul öğrencileri, öncelikle sergileri gezdi, ardından kütüphane kullanımı, okuma alışkanlığının önemi konularında bilgilendirildiler ve birlikte kitap okudular. 14 Kasım Salı günü Bahçeşehir Koleji Anasınıfı sabah eğitim gören 3 yaş grubu öğrencilerinden oluşan 20 kişilik grup ve yine sabah eğitim gören 5 yaş öğrencilerinden oluşan 20 kişilik grup, öğretmenleri eşliğinde etkinliklere katıldı. Öğleden sonra Bahçeşehir Koleji Anasınıfı öğlen eğitim gören 4 yaş öğrencileri öğretmenleri eşliğinde 31 mevcuduyla, Öğle eğitim gören 5 yaş öğrencileri öğretmenleri eşliğinde 20 mevcuduyla etkinliklere katıldılar.

ETKİNLİKLERİN SÜRESİ 1 ARALIK’A KADAR UZATILDI

15 Kasım Çarşamba günü sabah grubunda Nuri Zarplı İlkokulu Anasınıfı ve 2. sınıf öğrencileri öğretmenleri, Okul Müdürü Mithat Ergün ve velileri eşliğinde 22 mevcuduyla kütüphaneye gelirken, yine sabah grubunda Nuri Zarplı İlkokulu ve Ortaokulu 3. 4. 6. Ve 7. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde 34 mevcuduyla etkinliklere katıldılar. Öğleden sonra Altınova Atatürk İlkokulu 2/A ve 2/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde 35 mevcuduyla etkinliklere katıldılar. 17 Kasım Cuma günü Sabah grubunda Abdülvahit Sağlam İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde, 16 mevcuduyla etkinliklere katıldılar ve kütüphanede Ebru kursu veren Yıldırım Alp’in Ebru sergisini gezerek Ebru sanatı hakkında bilgi aldılar. Öğlenden sonra Sakarya İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde 34 mevcuduyla etkinliklere katıldılar. 18 Kasım Cumartesi günü Saat 15.30-16.30 arasında Ayvalık Anneleri Çocuklarıyla Kitap Okuyor etkinliği  kütüphanede gerçekleştirilen bir diğer etkinlik oldu. Okulların yoğun ilgisinden dolayı ziyaretlerin 1 Aralık tarihine kadar uzatıldığı,  sabah ve öğleden sonra olmak üzere kütüphane kullanımı ve okuma alışkanlığının önemi konulu bilgilendirme çalışmaları devam edeceği öğrenildi.