ANNELER, KEŞKEK YAPARAK ÇOCUK OKUTUYOR

Nilgün KAYA

Türk Anneler Derneği Ayvalık Şubesi, her Perşembe yaptıkları keşkek yemeği ile 15 öğrenciye eğitim desteği veriyor. Ayvalık’ta yaşayanlara seslenen anneler, “Perşembe günleri derneğimize keşkek yemeğe bekliyoruz” dedi.

Dilek Yenim yönetiminde, Dilek Dinç, Güler Arman, Candan Eden, Nihal Uslu Kırtıl, Ayfer Gerçe, Feride Dağlı, Tülin Adem, Cavidan Temizel, Figen Onay Pideci, Meral Doğrular, Çiler Sekendiz, Satı Sözüdoğru’nun yer aldığı Türk Anneler Derneği Ayvalık Şubesi, imece usulü ve özverili çalışmayla hem derneğin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de 15 öğrenciye burs imkanı sağlıyor.

İMECE USULÜ İLE 15 ÖĞRENCİ OKUTUYORLAR

Aralarında topladıkları parayla alınan malzemeler ile dernek üyesi Feride Dağlı her Çarşamba akşamı bir tencere keşkek yapıyor. Lezzeti ile kısa sürede çevredeki esnaf ve vatandaşlarda alışkanlık yaratan keşkek, Perşembe günü dernek binasında bir tabağı 5 liradan satışa sunuluyor. İmece usulü hazırlanan keşkek ile 13’ü üniversite, 2’si lise ve 1’i ortaokul olmak üzere 15 öğrenciye kişi başı 150’şer lira eğitim desteği sağlanıyor.

DUYARLI ANNELER ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞIYOR

1.5 yıldan bu yana görev başında olan Şube yönetiminin iyi bir ekip oluşturduğunu ve duyarlı annelerin göreve geldikleri ilk haftadan başlattıkları bu çalışmayı sürdüreceklerini belirten Şube Başkanı Dilek Yenim, “Arkadaşlarımızla gönüllü olarak güzel faaliyetlerde bulunuyoruz. Keşkeğimizi her hafta Perşembe günleri yapıyoruz. 15 tane talebemize katkı amacıyla yapıyoruz bunu. Arkadaşlarımızın, çevreden komşularımızın desteği ile her hafta bir annemizin keşkek yardım parasıyla bu keşkek olayımızı devam ettiriyoruz. Başarılı da oluyoruz. Katılan ve katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Onur duyuyoruz yaptığımız işten” dedi. Şube, burs desteğinin yanı sıra kıyafet ve kırtasiye yardımı, iaşe yardımı ile üç bebeğe mama desteği de veriyor.