CHP AYVALIK, KONGRE SÜRECİNE HAZIRLANIYOR

Nilgün  KAYA

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığının 11 Eylül’de başlattığı delege seçimleri Hayrettin Paşa, Sakarya ve 16 kırsal mahalle dışında tamamlandı. 284 kongre delegesi, 495 ön seçim delegesi belirleyeceklerini kaydeden CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, kongre için 3 Aralık tarihi üzerinde durduklarını, şu ana kadar tek aday ve tek listenin olduğunu belirterek, “ İki ay sonra biz görevi yeni seçilecek arkadaşımıza memnuniyetle devredeceğiz” dedi.

Fethiye, Hamdibey, Zekibey ve Yenimahalle’de 11 Eylül’de başlayan CHP İlçe Başkanlığı delege seçimleri devam ediyor. 20 Eylül Çarşamba günü Gazi kemal Paşa, Kazım Karabekir ve 150 Evler Mahallelerinde yapılan delege seçimlerinde 27 Eylül’de Sakarya ve Hayrettin Paşa Mahalleleri, 29 Eylül’de ise 16 kırsal mahallede gerçekleştirilecek.

“ŞU AN TEK ADAY VE TEK LİSTE VAR”

CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, “CHP’de kongreler sürecine girildi. Bu kongreler sürecinde öncelikle ilçe kongreleri yapılacak. Bu kongreleri yapmak için ilçe kongre delegeleri ve ön seçim delegeleri belirleniyor. 284 kongre delegesi, 495 ön seçim delegesi belirliyoruz. Bu seçimler yapıldıkça listeleri onaylanıp asılıyor. Kesin delege listeleri ilçe seçim kuruluna bildirilip kesinlik kazanacak. Seçimlerimiz en son 29 Eylül ‘de köylerle bitecek. İlçe kongreleri de Kasım ayı sonunda bitiyor ardından İl kongrelerine geçilecek. Ayvalık için en erken 29 Kasım olabilir daha erken söz konusu değil ama 3 Aralık olabilir diye düşünüyoruz. Delege seçimlerine katılım yüzde 50’nin üzerinde. Katılım yüzde yüz olmadıkça her daim yetersiz gönül arzu eder ki yüzde yüz katılım olsun ama bu Türkiye’nin hiçbir yerinde gerçekleşmedi ama gene de tatmin edici. Arkadaşlar gelip oylarını kullanıyorlar. Şu anda CHP ilçe Başkanlığı için tek aday ve tek liste görünüyor. İlçe yönetimine aday olmayacağım. İlçe Sekreteri Hüseyin Şalmanlı arkadaşımız başkanlık hizmetine talip oldu. İki ay sonra biz görevi yeni seçilecek arkadaşımıza memnuniyetle devredeceğiz” dedi.