AYVALIK’TA DOĞALGAZ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Nilgün KAYA

‘Doğalgaz gelecek mi?’ sorusuna yanıt bekleyen Ayvalık Muhtarlar Derneği, ilçeye doğalgaz gelmesi için imza kampanyası başlattı. İmzalar İlçenin tüm mahallelerinde muhtarlar tarafından toplanıyor.

2013 yılında gündeme gelen Doğalgaz fırsatını, abone sayısının %60’ı başvurması koşulunu 22 bin 413 olan abonesinden 385’inin başvurması ile sağlayamayan Ayvalık, 22.10.2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararında yeterlilik sağlayan ilçeler arasında olmasına rağmen doğalgazın gelip gelmeyeceği konusundaki belirsizliğin sona erdirilmesini bekliyor.  Doğalgazın kente gelmesini isteyen Ayvalık Muhtarlar Derneği, ‘Ayvalık Doğalgaz istiyor’ sloganıyla bir imza kampanyası başlattı.

Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı 150 Evler Mahalle Muhtarı Yener Koşvar, “Vatandaşlar, kentte son yıllarda hava kirliliği olduğunu belirtip doğalgaz gelmesini istiyor. Bize iletilen talepler doğrultusunda böyle bir imza kampanyası başlattık. Kısa süre önce başladık. 10 Ağustos’a kadar devam edecek. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız yaşadıkları mahallenin muhtarına giderek imza verebilir” dedi. Mahalle sakinlerinin kampanyaya yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Gazi Kemalpaşa Mahalle Muhtarı İbrahim Bülbün, “Çevre ve hava kirliliğinin olmaması için ve gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak için Doğalgazın gelmesini bekliyoruz” dedi.