8. TİYATRO FESTİVALİNİN SON HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Nilgün KAYA

4-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Ayvalık Tiyatro Festivali’nin 8. si için son hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl ki sloganı ‘Yaşadım diyebilmek için’ olan festival için geri sayım başladı.

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) ve Ayvalık Sanat Derneği’nin (ASD) birlikte organize ettiği Tiyatro Festivali, bu yıl 4-7 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin desteklediği festival, önceki senelerde olduğu gibi yine Türkiye’nin birçok bölgesinden amatör, profesyonel, üniversite ve gençlik tiyatroları ile sahne çalışmalarını bir araya getirerek izleyiciyle buluşturacak.

AMATÖR VE PROFESYONEL TİYATRO VE SAHNE SANATÇILARINA ÇAĞRI

Kıyı Ege’de dinamik ve genç tiyatronun sesini duyuran, toplulukların bilgi ve deneyimlerini paylaşmasına ortam hazırlayan Ayvalık Tiyatro Festivali’nin başvuruları17 Mart’ta sona erdi. ATİF Yürütme Komitesinden yapılan açıklamada, “ ‘Deneysel Tiyatro’, ‘Her yerde Tiyatro’ kavramları vurgulanarak farklı ve özgün eserlerin katılımı, festivalimizin başladığından bu yana en üst seviyeye bu sene ulaştı. 48 başvuru içerisinden, jürinin uzun incelemeleri sonucunda 14 oyunun seçilerek programa alındı. Çocuk oyunlarına bu yıl da yer verildi. İki ayrı okulda ‘Çocuklarla Drama’ çalışmalarının yanı sıra ‘Gençlerle Drama’ çalışmaları, Oyun Yazarlığı Atölyesi, Canlı heykel performansları, Sokak Tiyatrosu ve söyleşiler yer almakta. Göksel Kortay, Rasim Öztekin, Serhat Özcan, Füsun Kostak, Hakan Dursun, Yeşim Özsoy, Merve Engin, Savaş Özdural, Pelin Turancı’nın katılacağı söyleşiler de festivalin ayrı bir zenginliği. Festivale Yurtdışından katılan yazar, yönetmen Şaban OL dört gün boyunca yazarlık atölyesi, Gülşah Özdemir Koryürek ve Serel Alpan drama atölyeleri ile festivalde yer alacak. Bu yılki Emek Ödülünün sahipleri iki değerli sanatçımız; Göksel Kortay ve Haldun Dormen. Alternatif tiyatrolar ile ilgili belgesel bir film gösteriminin de yapılacağı festivalde film gösteriminin ardından Mahir Günşıray’ da söyleşiye konuk olarak katılacak” denildi.