KÖRFEZ BÖLGESİ SANDIK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI AYVALIK’TAN BAŞLADI

Nilgün KAYA

Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanlığı, Körfez bölgesinde planlanan sandık bilgilendirme programına Ayvalık’tan başladı. Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan’ın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 16 Nisan’da yapılacak Halk oylamasında ‘Evet’ deme nedenleri anlatıldı.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Cumartesi günü saat 11.00’de başlayan İlçe sandık bilgilendirme programı toplantısına Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, İlçe koordinatörleri, ilçe kadın ve gençlik kolları ve yönetimleri, ilçe mahalle yönetimleri ve ilçe sandık yönetimleri katıldı.

Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Anıl Okyar ve ilçe koordinatörü Tuğba Atik’in katılımıyla divan oluşturulurken, açılış konuşmasını Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp yaptı. Seçim başladıkça safları sıklaştırdıklarını söyleyen İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, “Biz hazırız. Her daim hazırız. Önümüzde bir halk oylaması, Evet, Hayır gündemimiz var. Programlar yoğun” dedi.

“YENİ SİSTEM İLE CUMHURBAŞKANI KABİNESİNİ KURACAK, İŞİNE BAKACAK”

İl Başkanı Hasan Demiraslan, “Birçok sebebi var Evet dememizin ama en önemlisi çift başlılığın ortadan kaldırılması. Bu sistem devam ettiği müddetçe 15 yıl öncesine dönmemiz mümkün. 15 sene önce Cumhurbaşkanı ile Başbakanın uyumsuzluğu ülkeyi nereden nerelere getiriyordu. Sistem değişirse bir daha o günleri yaşamayız. Bugünkü sistemde oyumuzu veriyor milletvekillerini Ankara’ya gönderiyoruz ama düşünüyoruz hükümet kurulacak mı? Velev kuruldu peki bu hükümetin süresi ne olacak, iki ay sonra anlaşamazlarsa, birbirine yan bakarsa diye düşünüp duruyorduk. Yeni sistem ile Cumhurbaşkanı kabinesini kuracak, işine bakacak” dedi.

“GÜÇSÜZ İKTİDARLARI PARLAMENTER SİSTEM ORTAYA ÇIKARDI”

Milletvekili Kasım Bostan, “Tek başına dönemler dışında koalisyonlu dönemler bu millete hiçbir zaman yarar sağlamadı.  Böyle durumlarda milletimiz hep fakirleşti. Bu güçsüz iktidarları ortaya çıkaran mevcut parlamenter sistemdi. Bu sistemde vatandaşımız oy kullandıktan sonra her şeyi meclise havale ediyordu. Fakat sizlerin seçtiği milletvekilleri hükümet kurmak için bir takım çalışmalar yapıyor, bunlar kumpaslara neden oluyor ve güçlü iktidarları ortaya çıkaramıyordu. Milletimiz böyle dönemlerde hep korku yaşadı ama tek başına iktidar çıkardığı dönemde geleceğe umutla baktı.  Yeni sistemde tam bir kuvvetler ayrılığı var. Yasamayı da yürütmeyi de millet seçecek. Koalisyonlar sandıkta kurulacak. Birileri çıkıyor, ‘Padişahlık geliyor, diktatörlük geliyor’ gibi deli saçması laflar ediyor. CHP‘nin söylemlerinde tutarlılık yok. Evet’i yüzde 70’lerde çıkarmak için sizlerle birlikteyiz” dedi.

“15 TEMMUZ’DA NÖBET TUTTUK 16 NİSAN’DA EVET DİYECEĞİZ”

Bostan’ın söylediği pazarlık konusuna Vekil Mahmut Poyrazlı da değindi. ‘Bakanlık pazarlıklarını bırakın, genel müdürlüklerde bile Türkiye’de pazarlıklar oldu biz bunların olmasını istemiyoruz’ diyen Poyrazlı, “Her alanda yapılması gereken neyse, bu millet gelişmiş ülkelerdeki insanlar gibi neyi hak ediyorsa tek başına iktidar olarak tek tak faaliyete geçirdik o yüzden alnımız ak, başımız dik. Aldığımız seviyenin kat kat üstüne çıkardık her alanda Türkiye’yi. Bunlar zamanında niye yapılmıyordu diye düşünüyoruz. 18 maddelik Anayasa değişikliği 16 Nisan’da halkoyuna sunulacak. Eskileriyle kıyasladığımızda bu değişiklik sırasında müsaade de etseydik çok abartılı sayılara çıkacaktı ama 560 milletvekili konuştu. Bu 18 maddeden tereddüt edeceğimiz hiçbir madde yok. Büyük çoğunluğu 24. Dönemde CHP’nin de içinde bulunduğu uzlaşma komisyonunda görüşülüp onların da kabul ettiği maddeler. CHP’lilere diyorum,  ‘Duvara tosladınız siz’ ne zaman tosladınız? hani o 360 garabeti vardı ya, gidiyor gidiyordunuz ya işte o gün duvara topladınız. Siz milletvekillerine Cumhurbaşkanı seçtirmezseniz, bu millet gelir sandığı koyar Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçer. Bunların ‘Hayır’ dediği hiçbir şeye vatandaşımız ‘Hayır’ demiyor. Duvara toslamanın acısını, cezasını 16 Nisan’da da çekmeye devam edecekler. 16 Nisan’dan sonra yaşadığımız sıkıntıları artık yaşamayacağız. İster terör değil ister iç ve dış politika, ekonomi deyin çok hızlı kararlar alacak bir Türkiye olacak. 15 Temmuz’da nöbet tuttuk 16 Nisan’da evet diyeceğiz” dedi.