YARGITAY MENSUPLARI AYVALIK’I GEZDİ

 

Nilgün KAYA

Balıkesir’in Edremit ilçesinde toplantı yapan Yargıtay mensupları, toplantı sonrası Ayvalık’ta gezi yaptı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Ayvalık’a gelen 144 Yargıtay üyesi ilçe gezisinden sonra Cunda’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Edremit’te yapılan Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısının ardından Cumartesi günü Ayvalık’a gelen Yargıtay heyeti, Şeytan Sofrası ile Ali Bey(Cunda) Adası’nda Taksiyarhis Anıt Müze ve Taş Kahveyi gezdi. Yargıtay heyeti için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Cunda Uygulama Oteli’nde akşam yemeği düzenlendi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Seyit Çavdar, Ceza Genel Kurulu Başkanı Abdulhalik Yıldız, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy,  Genel Sekreter Yaşar Şimşek, Ceza Daireleri Başkanları, Ceza Dairesi üyeleri, Hukuk Dairesi Başkanları,  Sosyal İşler Personeli, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü, Genel Yazı İşleri Müdürlüğü, Personel ve Eğitim Müdürlüğü’nün ağırlandığı yemeğe Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İstanbul Vali Yardımcısı Nihat Nalbant, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner,  Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı,  Edremit Belediye Başkan vekili Hüseyin Uzun, İş adamı Ahmet Sucu, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Bandırma Adliye temsilcileri katıldı. Yemeğe katılanların sayısının Yargıtay üyeleri ve konuklarla birlikte 450’ye ulaştığı öğrenildi.

“ÜLKEMİZİN EN MÜSTESNA KÖŞESİNDEYDİK”

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, “İki günden beri hemşerilerimin candan ilgisine, dost yaklaşımlarına şahit olduk. 150 yıllık geçmişi olan Yargıtayımız, her yıl yapmakta olduğu işbirliği toplantısını bu yıl ülkemizin en müstesna yöresinde Kaz Dağları’nda Ayvalık, Edremit, Havran ve Burhaniye’de gerçekleştirdik. Gerçekten yöneticilerimizle birlikte müstesna iki gün geçirdiler ve en güzel duygularla buradan ayrılacağız. Bir vatandaşımız bir köye gitmiş ve nasılsa yolu mezarlığa düşmüş. Mezar taşlarında herkesin yaşadığı gün olarak 40-50-60 gün yazmış. Her halde demiş bu köyde salgın hastalık oldu bu nedenle kısa yaşadılar. Köyde birine sormuş, ne olduğunu, adam, biz dostlarımızla birlikte mutlu geçirdiğimiz günler için kapının arkasına çentik atar, o kişi vefat ettiğinde o çentikleri sayar mezar taşına yazarız demiş. Biz de Yargıtay olarak iki gün burada mutlu, çentik atılacak günler yaşadık” dedi.

Konuşmanın ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek,  İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Taner Büyükgöz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Burhaniye Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Öztürk, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncer, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser, Bandırma Komisyon Başkanı Abdullah Köksal, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan’a teşekkür için Yargıtay Başkanı Cirit ve Yargıtay üyelerinde çeşitli hediyeler verildi.