AYVALIK’IN EN GÜZEL MİSAFİRLERİ

Nilgün KAYA

Yaz aylarında yüz binlerce kişiyi ağırlayan Ayvalık’ı yıllar sonra ziyaret eden 6 kuğu, ilçenin en güzel misafirleri arasında yer aldı.

Turizmde yazın güneş, deniz, kum üçlüsüyle öne çıkan Ayvalık, kış aylarında sakin yaşamı ve mimari dokusunu gözler önünde seriyor. İlçedeki sakin yaşam gökyüzünün kanatlı uygarlığının da dikkatini çekiyor. Ayvalık’ın bu kış yeni misafirleri kuğular oldu.

6 KUĞU AYVALIK’TA  KONAKLADI

Flamingo, Maskeli ötleğen, Balıkçıllar ve Gümüş Martının da aralarında bulunduğu yaklaşık 270 tür kuşun görülebildiği Ayvalık, bu yıl uzun aradan sonra tekrar kuğuları ağırladı.  Kuğular, Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğundan Doğa gözlem ve Fotoğrafçısı Kadri Kaya tarafından görüntülendi.

Kadri Kaya, en son 2006 yılında Küçükköy- Badavut mevkiinde 2 kuğu görüldüğü, o zamandan bugüne Ayvalık’ta hiç kuğu gözlem ya da fotoğraf kaydı bulunmadığını söyledi. Bu yılın ilk günlerinde Sarımsaklı- Şeytan Sofrası yolu üzerindeki sulak alanda görülen kuğular, eksi 6’ya ulaşan soğuk havalarda buzlanan sulak alanda bulundukları küçük bölgeden ayrılmadı ve 14 Ocak itibariyle aynı bölgede yine gözlendi.

Kaydet

Kaydet