GACA TİYATRO, YENİ OYUNLA SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Nilgün KAYA

Genç Tiyatrocu Enver Öksüz ve Nevran Yıldız tarafından 2019 yılında kurulan Gaca Tiyatro, yeni oyunu “Frankfurt’ta Kız Arkadaşı Olan Bir Saksafoncu Tarafından Anlatılan Pandaların Hikayesi” ile 3 ve 4 Nisan tarihlerinde Ayvalık’ta seyirci ile buluşacak.

Matei Visniec tarafından yazılan, Omid Darvishi’nin çevirdiği oyunu genç tiyatrocu Enver Öksüz yönetiyor. Oyun, 3 Nisan Pazartesi ve 4 Nisan Salı akşamları saat 21.00’de Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesinde oynanacak. Ayvalık’ta oynanacak oyunlardan elde edilen gişe gelirinin %25’i #sahnedendayanışma kapsamında İhtiyaç Haritası’nın #birkirabiryuva projesiyle depremzede vatandaşlarımızla paylaşılacak.

Oyuncular; Gamze Durmuş – Umut Orkun Eskibatman’ın rol aldığı, Matei Visniec’in gerçekler ve hayaller arasındaki bağları bulmaya çalıştığı “Frankfurt’ta Kız Arkadaşı Olan Bir Saksafoncu Tarafından Anlatılan Pandaların Hikayesi”, kadın ve erkeğin bir sabah aynı yatakta uyanmasıyla başlar, erkeğin kadını tanıma isteği ile bir anlaşma yapılır; bu anlaşmada kadın dokuz gece daha erkeğin yanına gelecektir. Dokuz gece ya da dokuz hayat… Bu dokuz gecede bir ilişkinin tüm evrelerine şahit olunur. Aşkın, bilinenin ve görünenin ötesinde yaşandığı anlara, duyuların doruklarında tanıklık edilir.

“Frankfurt’ta Kız Arkadaşı Olan Bir Saksafoncu Tarafından Anlatılan Pandaların Hikayesi” gerçekliğin ve hayalin iç içe geçtiği sıra dışı bir aşk hikayesi. Oyun, büyüleyici bir çemberin içinde, kişileştirmeden uzak, sembolik ve metaforik bir anlatım biçimiyle yorumlanıyor.

Oyunda görev alan yaratıcı Ekip:

Dramaturji: Nevran Yıldız

Işık Tasarımı: Alev Topal

Hareket Tasarımı: Destan Taşdan

Sahne Tasarımı: Nevran Yıldız

Afiş Tasarımı: Erkan Atay

Reji Asistanı: Göktan Selvi

Dekor Uygulama: Serkan Kavurt

Işık Uygulama: Aslı Dinci

Ses – Efekt: Uğur Balcı

Teaser: Yunus Emre Kılınç

Fotoğraf: Volkan Erkan

 

Ayvalık’tan bilet satın almak için

https://mobilet.com/tr/event/18742/

https://mobilet.com/tr/event/18743/