GÖMEÇ ZEYTİN ÇİÇEKLERİ, 30 METRELİK KARİKATÜR ÇİZEREK ‘ZEYTİNİME DOKUNMA’ DEDİ

Nilgün KAYA
Gömeç Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği Çocuk Şenliğinde, 30 metre uzunluğunda tek parça kağıda karikatür çizildi.
Fotoğraflar: Sönmez Yanardağ
Karikatür sanatçısı ve emekli Coğrafya Öğretmeni Sönmez Yanardağ koordinatörlüğünde gerçekleştirilen  etkinlikte, Gömeçli Zeytin Çiçekleri ‘Zeytinime Dokunma’ başlıklı karikatür çalışması yaparak, Dünya’nın en uzun karikatürünü çizdi. Etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Başkan Mehmet İrem Himam, #ZeytinimeDokunma Karikatür etkinliğine katılan Gömeçli Çocuklarla  zeytin ağaçlarının önemi konusunda
sohbet ederek, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.
GÖMEÇLİ ÇOCUKLARDAN DÜNYA REKORU!
Etkinliğe katılan ana okulu, ilk ve orta okul çağındaki 127 çocuğun, 30 metrelik tek parça kağıt üzerine çizdiği karikatür, şimdiye kadar kayıtlara geçmiş en uzun karikatür olma özelliğini taşıyor. Gömeç Belediyesi’nin temin ettiği otuz metrelik rulo kağıda zeytin ağaçlarının Gömeç için önemini, insan sağlığına yararını anlatan karikatürler çizen Gömeçli çocuklar, bu çalışma ile bir dünya rekoru da kırmış oluyor. Şu ana kadar dünyada bir başka kişi veya topluluk tarafından otuz metre ve üzerinde kağıda çizilmiş karikatür bulunmuyor.
“GÖMEÇLİ ÇOCUKLAR ZEYTİN AĞAÇLARINA SAHİP ÇIKIYOR”
Etkinlikle ilgili bilgi veren Sönmez Yanardağ, “Gömeçli Zeytin Çiçekleri, ilçelerinin zeytin ağaçlarına ve doğasına sahip çıkarak, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olan 23 Nisan Gününü, Türk Çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan eden Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Yüce Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarının farkında olduklarını belirtmiş oldular. Etkinliği düzenleyen Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Gömeç Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, belediye personeli ve katılan çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum” Dedi.