BABALARININ MUHTARLIK KOLTUĞUNA TALİPLER

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın sevilen iki mahalle muhtarının çocukları, vefat eden babalarının yerine muhtarlık görevine talip oldu.

Ayvalık, 2 sene içinde arka arkaya 150 Evler, Sefa-Çamlık, Cunda Adası Namık Kemal Mahalle muhtarlarını kaybetti. Cunda Adası Mithatpaşa Mahalle muhtarının rahatsızlığından ötürü istifa etmesi nedeniyle bu dört mahallede 5 Haziran Pazar günü seçim yasası gereği ara seçim yapılacak. Muhtar Yener Koşvar ve muhtar Yusuf Kartal Artay’ın vefatı üzerine, yapılacak 150 Evler ve Sefa-Çamlık Mahalle muhtarlığı seçimlerinde, merhum Yener Koşvar’ın oğlu Halil Koşvar ile merhum Yusuf Artay’ın kızı Emine Artay diğer adaylarla yarışacak.

Halil Koşvar, merhum babası Yener Koşvar ile birlikte
Emin Artay merhum babası Yusuf Artay ile birlikte

 

” BABAMIN ÇOK SEVEREK YAPTIĞI MUHTARLIK GÖREVİNİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUM”

Ayvalık Mahalle Muhtarları Derneği başkanlığı ve İlçenin en büyük ikinci mahallesi olan 150 Evler Mahallesi’nin dört dönem Muhtarlığını yürüten Yener Koşvar, yeni koronavirüse yakalanarak geçtiğimiz yıl Nisan ayında vefat etmişti.

150 Evler Mahalle Muhtarı merhum Yener Koşvar

Yener Kosvar’ın sağlık teknisyeni oğlu 37 yaşındaki Halil Koşvar, 150 Evler Mahalle muhtarlığına aday olduğunu açıkladı. 2004 yılında Atatürk Sağlık Meslek Lisesinden Acil Tıp Teknisyeni olarak mezun olan, 2. Kovid aşısı kalp yetmezliğine neden olduğu için Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisinden 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle vergi indirimi kanunu ile emekli olan Halil Koşvar, “37 yıldır 150 Evler Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Mahallemizin ilk ve son muhtarı olan Yener Koşvar’ın oğluyum. Aday olma nedenim ise babamın çok severek yaptığı muhtarlık görevini kaldığı yerden devam ettirmek istemem ve genç olarak mahallem için emekli olmamım da getirmiş olduğu avantaj ile bolca boş zamanım olması. Bu zamanımı da haliyle mahallem için kullanmak istiyorum. Başarı yolunun çalışmaktan, samimiyetten ve dürüstlükten geçtiğine inandığım için mahallemizin Haziran 2022 tarihinde yapılacak muhtarlık seçiminde aday olmaya karar verdim. ” Dedi.

“KALDIĞIMIZ GÜZEL YERDEN DEVAM ETMEK İÇİN”

27 Mart tarihinde yeni koronavirus nedeniyle 76 yaşında hayata veda eden Sefa-Çamlık Mahallesi’nin dört dönem boyunca muhtarı olan Kartal Yusuf Artay’ın 45 yaşındaki kızı Emine Artay da babasının görevini devam ettirmek için muhtarlığa adaylığını koydu.

Sefa-Çamlık Mahalle Muhtarı merhum Yusuf Artay

1994 yılında Ayvalık Lisesinden mezun olan, 2013 yılından bu yana özel bir mağazada görev yapan, bir kız çocuğu annesi Emine Artay, “Mahallemizde dört dönemdir hizmet veren ve yakın bir dönemde kaybettiğimiz muhtarımız Yusuf Artay’ın kızıyım. Rahmetli babamın emaneti olan bu görevi başarılı bir şekilde yapabilmek için aday olmaya karar verdim. Ölüm, bir eve girince geride kalanları da öldürüyor. Bunu en iyi, bir yakınını bir tabutla evden çıkarken görenler anlar. Bu resmi kafadan kolay atamazsın. Sadece unutmak istersin. Babamın ölümünün 3. günüydü. Ben ve kardeşim ofisi boşaltmak, değerli birkaç hatırasını almak için muhtarlığa gittik. Kapıyı açınca içeride yarım kalmış bir hayatın, ani gelmiş bir ölümün kokusu ne yazık ki yüzüme çarpıyordu. Masasında içilmek üzere bırakılmış bir tutam ıhlamur, meyvesini soymak için açık bırakılmış bir çakı, içilmemiş kahveler, yarım bırakılmış iş notları, bilgisayarın ekranında belki bir sonraki gün asla dönmeyeceğini düşünmeden açılmış bazı evrak ve dosyalar vardı. İçimdeki tarifsiz acıyı anlatmam mümkün değil. İşte tam da o anda bununla nasıl baş edeceğimizi düşünürken, belki de onu yattığı yerde mutlu edebilecek yarım kalmışlığı tamamlayacak o kararı aldım. Babamın koltuğunu çok sevgili halkımız layık görürse doldurabilir, yarım kalmış işlerini aynı özveriyle yapabilirdim. Düşüncelerimi ailem ve yakın dostlarımla paylaştım. Çalışma azmime ve hırsıma güvenerek çok olumlu tepkiler aldım. Bu beni cesaretlendirdi. Umarım vermiş olduğum bu karar komşularımızın, mahallelimizin desteği ile taçlanacak. Rahmetli babamın sağlamış olduğu güven, başarı, benim de gayret ve azmim ile hizmete dönüşebilecek.” dedi.