DURSUNBEY’DE DEPREM

Nilgün KAYA

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Cumartesi akşamı meydana gelen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.8 şiddetindeki deprem, il genelinin yanı sıra Bursa ve İstanbul’da da hissedildi.

İstanbul Kandilli Rasathanesi,  İstanbul’dan da hissedilen depremin büyüklüğünü 4.8, merkez üssünü ise Balıkesir’in Dursunbey ilçesi olduğunu bildirdi. AFAD tarafından da bilgi notu geçilirken depremin 4.7 büyüklüğünde ve 11.49 km derinlikte gerçekleştiği paylaşıldı. Deprem, merkez üssü Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, İzmir ve Bursa’dan da hissedildi. Depremin ardından olumsuz bir ihbar alınmadığı bilgisi paylaşılırken yetkililerden açıklamalar peş peşe geldi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada, “22 Ocak Cumartesi günü saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede Afad ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmak üzere görevlendirilmiştir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Dedi.