SPOR VE SATRANÇ İLE BAĞIMLILIĞA ŞAH MAT

Nilgün KAYA

Yeşilay’ın ‘Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek’ projesine katılan 2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü, ‘Spor ve Satranç ile Bağımlılığa Şah Mat’ adlı projeleri ile destek almaya hak kazandı. Proje ile 24 kız ve erkek öğrenci Satranç öğrenirken 70 çocuk ve gencin futbola başlaması hedefleniyor.

Proje kapsamında hazırlanan kondüsyon merkezinin açılışı, 14 Ocak Cuma günü düzenlenen törenle yapıldı.

2014 yılında kulübe katılarak iki hibe projesini daha hayata geçiren Kulüp yöneticileri Müge Kubilay ve Arzu Atam, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Kubilay ve Atam,  “Kulübümüz 2008 Yeni Mahalle Spor’un amacı Ayvalık Yeni Mahalle’de yaşayan çocuk ve gençlerimizi spora özendirmek, kültürel ve sportif çalışmalarını geliştirmek ve gençler arasındaki dayanışmayı sağlamaktır. Bu kapsamda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 2019 Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı’na yurt çapında 122 proje başvurusu yapılmış, “Spor ve Satranç ile Bağımlılığa Şah Mat!” projemiz desteklenmesine karar verilen 13 projeden biri olmuştur. Proje kapsamındaki amaçlarımız: Mahallemizde yaşayan 7-12 yaş grubunda toplamda 24 kız ve erkek çocuğa satranç eğitimi vermek, Mahallemizde yaşayan 9-17 yaş grubunda toplam 70 çocuk ve gencimizin kulübümüzde futbola başlamalarını sağlamak, kulübümüzdeki sporcuların kas gelişimi ve kondisyon çalışmaları için kondisyon salonu kurulmasını sağlamak, kulübümüzdeki lisanslı amatör gençlere ve kulüp yönetimine Sağlıklı Yaşam ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri verilerek kulüp-toplum-spor bağının güçlendirilmesini ve kulüp kapasitesinin geliştirilmesini sağlamaktır.

Bu proje ile kulübümüzdeki çocuk ve gençlerin hayatlarında fark yaratarak, takım sporu, beden eğitimi, fiziksel aktivite ve satranç oyunu ile yaşamlarını zenginleştirerek kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması amaçlanmaktadır. ” Dediler.

Kondüsyon salonu inşaatı Ayvalık Belediyesi tarafından yapılırken bağımlılığa karşı eğitimler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek.

Törene,  İlçe Gençlik Spor Müdürü Şükrü Balkan, Belediye Başkanı Mesut Ergin, Kulüp başkanı Bülent Burgaz, projeyi hazırlayan Kulüp yöneticileri Müge Kubilay ve Arzu Atam, Kulüpte çocukların adeta babası olarak görülen antrenör ErEn Tayanç ve sporcuların yanı sıra CHP ilçe ve Kent Konseyi yönetimi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden komiser Savaş Sağtaş ta katıldı.