GÖNÜLLÜ ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE 2 GÜNDE 34 KG ÇÖP TOPLADILAR

Nilgün KAYA

İngiltere ve Dubai’den yaz tatillerinde Ayvalık’a gelen Lewis Egecan Evans ve Doğa Evans, Altınova sahilde gönüllü olarak çevre temizliği yaptı. Komşularının da destek verdiği Evans kardeşler, 2 günlük temizlik kapsamında 34 kg çöp toplandı.

1998 yılından bu yana her yaz annanesinin Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’ndeki yazlığına gelen 23 yaşındaki Lewis Egecan Evans ve 17 yaşındaki kardeşi Doğa Evans, Altınova Sahilinde temizlik yaptı. İlk gün 18 poşette 16 kg çöp toplayan Evans kardeşlere temizliğin ikinci gününde üç komşuları da eşlik etti ve 19 kg çöp toplandı.

İki gün içinde sahilde 34 kg çöp topladıklarını ifade eden Egecan Evans, “Ben 98den beri her yaz anneannemin yazlığına geliyorum ve her sene Altınova’nın çöplerini ailece toplarız. Buradaki doğal güzellik varken bu kadar çöpün olması bizi rahatsız ediyor. Biz elimizden geldiğince topluyoruz fakat daha çok insanın doğaya, çevreye saygı göstermesi lazım. Bizim en büyük amacımız çevremizi temiz görmek ve bu farkındalığı yaymak. Bir sonraki günlerde de bulunduğumuz sitedeki komşularımızla birlikte burada kaldığımız sürece bu projeyi devam ettirmek istiyoruz. Ne kadar katılımcı olursa, temiz bir çevreye o kadar çabuk ulaşırız. Belediyenin çöp arabaları çöp topluyor, bunun farkındayız ama insanların bilinçsiz ve sorumsuz davranışları karşısında yetersiz kalıyor.” Dedi.