AYVALIK’TA İSTANBUL TRAFİĞİ

Nilgün KAYA

Kurban bayramında yılın en kalabalık günlerini yaşayan Ayvalık’ta, kentin ana arterinden caddelerine, Cunda Adasından Küçükköy Sarımsaklı ve Badavut mevkiine kadar tüm noktalarında Istanbul trafiğini aratmayan trafik yoğunluğu yaşandı.

Arife günü ile birlikte 5 gün süren Kurban Bayramı Ayvalık’ı yeniden hareketlendirdi. Otellerin doluluk oranları arttı. Bayram tatilini ve güzel havaları fırsat bilen tatilcilerin yanı sıra yabancı turistler de Ayvalık’a geldi. Bayram tatili nedeniyle oteller ve pansiyonlarda gözle görülür bir hareketlilik yaşanırken yoğunluk ilçe merkezinin yanı sıra en fazla  plajlar ve Cunda Adası’nda yaşandı. Bayram boyunca emniyet personeli, İtfaiye, Belediye ve sağlık ekipleri gibi görevlerinin başındaydı.

Fotoğraflar: Taylan Köken

İlçeye son bir haftada 100 bin araç girişi olduğu öğrenilirken Ayvalık Emniyet Müdürlüğü 28 ekiple 7/24 görev yaptı. Cunda Adası giriş yolları, ilçe merkezi ve Sarımsaklı-Badavut arasında uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik yoğunluğu nedeniyle 21 Temmuz akşamı 20.35 ile 21.45 saatleri arasında Cunda Adasında trafik girişi kısıtlandı. 23 Temmuz akşamı da Ayvalık Atatürk bulvarında yaşanan sıkışıklığı gidermek için Cunda Adasında gidenler trafik ekipleri tarafından üst yola yönlendirildi.

GÜNDÜZ PLAJLAR AKŞAM SOKAKLAR DOLDU

Bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin Ayvalık’a gelişiyle, restoran ve kafelerin olduğu Cunda Adası’nda kalabalık nedeniyle yer bulmakta ve gezmekte güçlük çekildi. Tatilciler bayram ruhunu kentte yaşamaktan, ada esnafı ise alış veriş sirkülasyonundan memnun kaldı.

Fotoğraflar: Anıl Duran