AHEM’DEN PANDEMİDE ÇOCUKLARA SAĞLIK HEDİYESİ; MASKE DİKİP SABUN YAPTILAR

Nilgün KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi’nde Sabunculuk, Giyim ve Nakış bölümlerinde bir araya gelen gönüllü kursiyer ve öğretmenleri, Ayvalık’ın meşhur zeytinyağlı sabunundan yapıp maske diktiler. AHEM gönüllülerinin hazırladığı hijyen paketleri, başta köyler olmak üzere ilçede yaşayan 300 çocuğa ulaştırıldı.

Ayvalık Halk Eğitim Müdürü Serkan İnce tarafından yazılan ‘Sevgili öğrencimiz, Sen mutlu ol diye çalışan büyüklerin var. Bu maske ve sabun adını bile bilmediğin büyüklerin tarafından üretildi ve sana hediye edildi. Sen gül diye. Güçlü ve sağlıklı ol diye. Sen bu ülkenin geleceğisin.’ yazılı not ile Nurcan Sarıkaya ve Yasemin Bozkurt yönetimindeki Nakış Bölümü, Nafiye Çetin, Ufuk Güntürkün, Meliha Kahraman ve Sultan Tunç yönetimindeki Giyim bölümü kursiyerleri rengarenk astarlı özel maskeler dikti. Halil Uğurtaş yönetimindeki Sabunculuk bölümü, Ayvalık’ın özel zeytinyağlı sabunlarından yaptı.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Çocuklar Gülsün’ adlı proje ile hastane ve Altınova’daki Cezaevinde ziyaretler gerçekleştiren ve çocuklara hediyeler veren, Akçapınar köy okulunda özel eğitim sınıfı için yer minderleri hazırlayıp beceri yeleği yapan ekip, Sinem Erensayın yönetimindeki Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği’nin desteğiyle yeni koronavirüs pandemisine yöneldi. Çocukların pandemiyi sağlıklı ve güçlü atlatmaları için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bir kalıp sabun ve bir maskenin bulunduğu 300 adet hijyen paketinin ilk bölümü Çakmak İlkokuluna gönderildi.

Ayvalık Halk Eğitim Müdürü Serkan İnce, “Sevgili öğrencilerimizi Ayvalık Halk Eğitim Merkezi müdürü olarak sizlere sesleniyorum. Siz mutlu olun diye çalışan büyükleriniz var. Yeter ki yarınlara güçlü adımlarla ilerleyin” dedi.

Müdür Yardımcısı Ayşe Gül Köse, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuklarımız gülsün diye hazırladığımız bu hijyen paketlerini yaklaşık 300 adet ürettik. Pek çok köy okuluna dağıttık. Daha devamı da gelecek. Okul aile birliğimizin da katkısıyla çok çocuğumuza ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.