LÖSEMİ HASTASI MİNİK UĞUR İLİK NAKLİ BEKLİYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan ve lösemi teşhisi konan 1’nci sınıf öğrencisi Uğur Akyüz için ilik nakli gerekiyor.

Ayvalık’ın Sarımsaklı’da yaşayan Mehmet Latif Akyüz ve eşi Bedevi Akyüz, 1 ay önce 7 yaşındaki oğulları Umut Akyüz’ün lösemi olduğunu öğrendi. Akyüz ailesi, vücudundaki yüksek enfeksiyonun düşürülmesi ve şüphe üzerine Balıkesir’e sevk edilen Uğur’a lösemi tanısı konulmasından sonra İzmir’e giderek tedavi sürecini başlattı. İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedaviye alınan minik Uğur‘a nakil için, uygun kemik iliği aranmaya başlandı.

İnşaat işçisi olan eşi Mehmet Latif Akyüz,  Uğur’un 3 yaşındaki kardeşi Yusuf ve kendisinden kemik iliği örneği alındığı sonucun 10 gün sonra belli olacağını belirten Uğur’un annesi Bedevi Akyüz, “Hastaneye götürdüğümüzde tahliller temiz çıkıyordu. Doktorun şüphesi üzerine sevk edildiğimiz Balıkesir’de lösemi denildi. 1 ay içinde oğlum 5 kez kemoterapi gördü. Akut Miyeloid Lösemi (AML) ve Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) oluşmuş ve bu nedenle nadir yani binde bir görülen bir durum olduğunu söyledi doktorlar. Çok zor bir süreç. Kendisine ait, temiz bir odada bakımı gerektiği için Altınova’da bir eve geçtik. Oğlumu tertemiz bir ortamda bakmaya gayret ediyorum. Bir an önce uygun iliğin bulunması için dua ediyor ve vatandaşlarımızdan ilik bağışında bulunmalarını rica ediyoruz” dedi.

Mecit Ataklı İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencisi minik Uğur’un ilik bağışçısı beklediğini sosyal medya üzerinden duyuran Öğretmen Seher Özben, bağışta bulunmak isteyenlerin 0507 852 59 16 nolu telefona ulaşabileceğini belirtti. İlik bağışı yapmak isteyenler baba Mehmet Latif Akyüz’e de 0535 276 4856 Nolu telefondan ulaşabilir.