AYVALIK’TA KORONA GÜNLÜĞÜ

Nilgün KAYA

31 Mart Salı- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile telekonferansta yaptığı görüşmede, ilçede koronavirüs şüphelisi iki vaka olduğunu açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, şüphelilerin sevk edildikleri Balıkesir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını belirtti.

1 Nisan Pazartesi – Ayvalık’in giriş ve çıkışlarında trafik kontrolleri yapıldı. Giriş yapan araçlardaki şoför ve yolcuların ateşlerini ölçen güvenlik ekipleri, yolculuğun nereden başladığı ve nerede tamamlanacağı konusunda bilgi aldı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Balıkesir’de 87 koronavirüs hastası olduğu, 5 kişinin de vefat ettiği belirtildi. Hayatını kaybeden vatandaşlardan birinin Ayvalık’ta olduğu sosyal medyada paylaşıldı ancak resmi kaynaklar bu bilgiyi doğrulamadı.

2 Nisan Perşembe- Ayvalık’ta büyük bir markette sanal kurye olarak çalışan bir kişi ve eşinin korona virüs şüphesiyle tedavi altına alınırken, markette çalışan 9 personel ile kuryenin teslimat yaptığı vatandaşların, ilçe Sağlık Müdürlüğü’nce bilgilendirilerek karantinaya alındığı öğrenildi. Market yetkilileri, marketin 1 gün süreyle kapatılarak dezenfekte edileceğini açıkladı.

3 Nisan Cuma- İlçe merkezindeki bir bankada çaycılık yaptığı belirtilen bir kadın ve bir markette çalışan oğlunda da korona şüphesi nedeniyle, banka ve marketin karantina tedbirleri kapsamına alındığı öğrenildi.