BİR DENİZ İKİ YAKA ‘DANSLARLA ‘KOLKOLA

Fotoğraf: Kadri KAYA

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta, ‘Bir Deniz iki yaka kol kola’ başlıklı Ege dostluk dansları buluşması yaşandı. Ege’deki dostluğu dansla pekiştirme amacıyla bu yıl 4’ncüsü düzenlenen etkinlikte, Bozcaada’dan Datça’ya, İstanbul’dan Ayvalık ve Midilli’ye dans toplulukları bir arada dans ederken, Ege’nin iki yakasındaki dansların benzerlikleri ve etkileşimi de gündeme getirildi.

4. Uluslararası Ayvalık Sirtaki Haftası 16 Kasım Cumartesi günü başladı. Ayvalık Dans Akademiden Dans eğitmeni Can Çinte öncülüğünde gerçekleştirilen iki günlük etkinliğin açılışı, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

BİR DENİZ İKİ YAKANIN KÜLTÜRÜ VE ETKİLEŞİMİ ELE ALINDI

Etkinlik kapsamında dans atölyelerinin yanı sıra Evrim Ateşler’in konuşması olacağı ‘Rembetiko’ konulu seminer düzenlendi. Grup Ezgi konseri, toplulukların performansları ve ödül töreninin yapılacağı Gala yemeği ile ilk gün sona erdi.

Ege’nin iki yakasına ait kültürün ortak yönleri olan dans ve müziklerinin tartışıldığı etkinliğin ikinci günü olan 17 Kasım Pazar günü, Cunda Kültür Merkezi’nde saat 13.00’teki workshop’un ardından Cunda Pazar Yeri’nde saat 15.00’te dans gösterisi ve saat 16.30’da Cunda sahil bandında Ayvalık rekor denemesi yapıldı.

HAYATINI KAYBEDEN MİLLİ SPORCU SABAHATTİN TATAR ADINA REKOR DENEMESİ

Ayvalık Dans Akademinin sirtaki ve zeybek gösterisinin ardından etkinliğe katılan Çanakkale, Bursa, Bandırma, Dikili, İstanbul, Ankara, Muğla,  Balıkesir, İzmir ve Midilli topluluklarının Cunda Pazar meydanındaki gösterileri çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle izlendi. Gösteri, büyük beğeni topladı. Gösteri sonunda Cunda sahil bandında Hasapiko dansı etkinlik için Ayvalık’a gelen tüm ekiplerin katılımı ile gerçekleştirildi. Kolkola yapılan dansa vatandaşlar da katıldı. Kaç insan katıldığı ve kaç metre uzunluğunda bir ekip tarafından oynandığına yönelik rekor kırmak için yapılan dans, önceki gün hayatını kaybeden Milli Sporcu ve Ayvalık Belediye Meclis üyesi Sabahattin Tatar adına ithaf edildi.