ÖĞRENCİLER LÖSEV’E DESTEK İÇİN LİMONATA SATIYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan 13 yaşındaki Çınar Can ve arkadaşı Serkan Efe Tomar, LÖSEV’e destek amacıyla limonata satışına başladı. Limonata satışından kazandıkları parayı her hafta başı LÖSEV banka hesabına aktarıp sosyal medya üzerinden dekontları paylaşacaklarını söyleyen öğrencilerin sloganı, ‘Sen de gel çocuklara umut ol’

Ayvalık Bahçeşehir Koleji 8. Sınıf öğrencisi Çınar Can ve On Beş Eylül Orta Okulu 8. Sınıf öğrencisi Serkan Efe Tomar, okul açılana kadar limonata satışı yaparak, kazandıkları parayı LÖSEV’e gönderecek. Ayvalık Atatürk Caddesi üzerinde babasına ait dükkânın önünde limonata satışına başlayan Çınar ve arkadaşı Serkan, anneleri Mine Can ve Berrak Tomar’ın yaptığı limonata, reyhan şerbeti ve kekleri satışa sunuyor.

DEKONTLARI VE VATANDAŞLARIN YORUMLARINI SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN PAYLAŞIYORLAR

2 sene önce okul harçlığı briktirmek için limonata sattığını söyleyen Çınar Can, “Bu sene arkadaşımın da sayesinde böyle bir bağış yapmayı düşündük. Karımızın yüzde 90’ını bağışlıyoruz. Pazartesi ve Cumartesi günleri arası 11.00-17.00 arasında satış yapıyoruz. Topladığımız paraları LÖSEV banka hesabına yatırıyoruz. Banka dekontlarımızı ‘Ser-Can limonata’ adlı sosyal medya hesabımızdan paylaşıyoruz.  Yoğun bir ilgi oldu, destek verenlere teşekkür ediyor ve destek bekliyoruz” dedi.

Okul açılana kadar satış yapacaklarını söyleyen Serkan Efe Tomar ise sloganlarının ‘Sen de gel çocuklara umut ol’ olduğunu belirtti.