MODERN ÇAĞ İNSANININ ÇIKMAZLARI   ‘SON TANGO’  DA

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta toplumsal sorunlara değinen özgün oyunlarının yanı sıra çevre konusundaki bireysel mücadelesi ve sosyal çalışmalara katkısıyla tanınan Tiyatrocu Şeref Çetin, yazdığı ‘Son Tango’ adlı oyunu ile turneye çıkacak.

Şeref Çetin, yazıp yönettiği ve Muna Dablan ile birlikte rol aldığı, kara mizah türündeki iki perdelik oyunu ile modern çağ insanının çıkmazlarını, var oluş kaygılarını, yozlaşmayı ve duyarsızlaşmayı irdeleyecek tabuları yıkacak.

Olay örgüsü, İstanbul’un Balat semtinde eski cumbalı bir evde yaşayan Armin ve sevgilisi Hazar’ın üzerine merkezlenen oyunda Şeref Çetin ve Muna Dublan sıra dışı bir performans ortaya koyuyor.

TRAJİK BİR HİKÂYE, SIRADIŞI BİR PERFORMANS

Oyun, tedavi için gittiği bir sağlık merkezinden, umulmaz, ölümcül bir virüs kapan ve bunu bilmeyerek sevgilisi Hazar’a bulaştıran Armin ve sevgilisinin virüsün bulaşması ve bunu öğrenmelerinin, hayatlarını tamamen değiştirmesini anlatıyor.  Armin ve Hazar’ın hastalıklarına karşı bir hayli zaman direndikten sonra; daha fazla acı ve kirlilik yaşamama adına, hayatlarını sonlandırma ve ölüm sonrası yeni bir başlangıca adım atma kararı alması, modern çağ insanının çıkmazlarını yaşarken tabuları yıkmalarını konu edinen oyun hakkında bilgi veren Şeref Çetin,  “Armin bir sinema dergisinde eleştirmen, Hazar ise nü çalışmalar yapan tanınmış bir ressamdır ve bu hikâye onların trajik hayatıdır. Yalnızca bir günlük ömürleri vardı ve o bir günün sonunda da yaşamları bitmeliydi. Her şey, zamanın tamamıyla askıya alındığı bir günün sonunda, yok oluş ile bitecekti. Yaşayacakları sadece tek bir gün olsa bile, kendi içsel savaşlarını kaybetmemek ve her şeye başkaldırmak için bunu yeterli görüyorlardı. Klasik anlatının çok üstünde bir anlatım diline sahip olan Son Tango’da, yaşam hakkı, çarpık duygu ve olaylar zinciri, metaforlarla, ironik ve trajikomik bir anlatımla izleyeni sarmalıyor. Hem yorumlarken hem de dekorumuz da sadeliği, abartıdan kaçmayı tercih ettik. Oyunu izleme fırsatı bulamayanlar için oyunumuz, Mart ayının sonundan itibaren çeşitli kentlerde, turne kapsamında sahne alacak ve daha sonra İstanbul sahnelerinde gösterime sunulacak” dedi.