TCG İMBAT HÜCUMBOTU AYVALIK’TA

Nilgün KAYA 

Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatlarından biri olduğu belirtilen Mavi- Vatan 19 Tatbikatına katılan TCG İmbat Gemisi, Ayvalık’a geldi. 6-8 Mart tarihleri arasında  Ayvalık’ta yaşayanlar gemiyi ziyaret edebilecek.

Mavi Vatan 2019 Tatbikatı’nın ardından Ayvalık’a gelen TCG İmbat Hücumbotunun Komutanı Deniz Binbaşı Turgay Özen, Deniz Yüzbaşı Ercan Duran, Elektronik Astsubay Kıdemli Başçavuş Sezer Ağtürk, Ege Deniz Bölge Komutanlığı İrtibat personeli Ulaş Uludoğan ve Seyir Astsubay Çavuş Mehmet Nuri Ülker ile birlikte Ayvalık Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Belediye Başkan vekili Gökay Bacan ile görüşen, teşekkür plaketi ile birlikte şapka veren Deniz Binbaşı Turgay Özen, TCG İmbat gemisinin Çıplak adası Kestane Bahçe koyuna demirlediğini belirtti.  Deniz Binbaşı Turgay Özen’e zeytin dalı bulunan plaket takdim eden Bacan ise, “TCG İmbat Hücumbotunu ilçemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Gemi komutanı ve personeline Ayvalık’ı onurlandırdılar. Hücumbot 2 gün süreyle halkımızın ziyaretine açılacak. Kıyıya yanaşamadığı için halkımız belli saatlerde meydandan tekne ile hücumbota taşınacak” dedi.

TCG İmbat Hücumbotu Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Önder Coşkun, Belediye Başkan Vekili Gökay Bacan, gazi ve şehit aileleri tarafından gezildi. Gazi ve şehit ailelerine hücumbotta öğle yemeği verildi. Yaklaşık 50 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte hücumbotu gezme imkanı buldu. Ayvalık halkı, hücumbotu 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında gezebilecek. 

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikSERGİ
Sonraki İçerikKAYBOLAN ÇOCUK 6 SAAT SONRA BULUNDU