AYVALIK TİYATRO FESTİVALİ ‘TİYATRO SINIRLARI AŞAR’ DİYECEK

Nilgün KAYA

25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Ayvalık Tiyatro Festivali’nin 10’ncusu için hazırlıklar başladı. Uluslararası nitelik kazanan festivalin bu yıl ki sloganının ‘Tiyatro sınırları aşar’ olduğu açıklandı.

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) ve Ayvalık Sanat Derneği’nin (ASD) birlikte düzenlediği Tiyatro Festivali, bu yıl 25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin desteklediği festival, önceki senelerde olduğu gibi yine Türkiye’nin birçok bölgesinden amatör, profesyonel, üniversite ve gençlik tiyatroları ile sahne çalışmalarını bir araya getirerek izleyiciyle buluşturacak.

AMATÖR VE PROFESYONEL TİYATRO VE SAHNE SANATÇILARINA ÇAĞRI

Festival Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ‘Ayvalık Tiyatro Festivali 10. yılında. Dokuz yıldır aralıksız devam eden festivalde tiyatro gösterileri, sokak ve sahne performansları, çeşitli atölyeler, söyleşi ve sergiler festivalin zenginliği oldu. Festival katılımcıları ve sanatsever Ayvalık halkı ile buluşan birçok tiyatro sanatçısı festivalde emek ödülü ile ödüllendirildi. Çocuklar ve gençler festivalde gösteriler yaptı veya izleyici oldu. Ayvalık’la özdeşleşen festival yapıldığı tarih olan nisan ayı yaklaştıkça sorulur, aranır ve özlenir oldu. Bu duygunun oluşmasında özellikle bu festivali destekleyen herkesin ve her katılımcının payı var. İşte bu görevdeşlikten aldığımız güçle ne mutlu ki 10. yılında artık festival ülkemiz sınırlarının ötesinden katılımcı kabul edecek, farklı dil ve kültürleri bir araya getirecek bir etkinliğe dönüşüyor. Ayvalık’ın kalbine sanatı ve tiyatroyu yerleştiren Ayvalık Tiyatro Festivali bundan sonra yoluna uluslararası bir nitelik kazanarak devam edecek. Başvuruların sürdüğü, konuk olacak topluluklar ve sanatçılarla görüşmelerin devam ettiği festivalin programı Mart ayında açıklanacak. 10.Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali 25-28 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dört gün sürecek festivalde bu yılın sloganı “ Tiyatro sınırları aşar” Festivale son başvuru tarihi 8 Mart 2019. Başvurular festivalin internet sitesi (www.ayvaliktiyatrofestivali.com) üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. Ayrıca site üzerinden festival katılım koşullarına ve festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye, adres ve telefona ulaşılabilir. Özgürleşmek ve sanatınızı paylaşmak bu mutluluğu yaşayacak yeni dostluklar kurmak istiyorsanız Ayvalık Tiyatro Festivali tam size göre. 25-28 Nisan 2019 da Ayvalık’ta buluşmak için siz de sınırlarınızı aşın’ denildi.

TOPLUMLA TİYATRO ARASINDAKİ BAĞ GÜÇLENDİRİLİYOR

Tiyatro sanatını Ayvalık ve çevresinde tanıtmak ve sevdirmek, var olan özel, amatör ve gençlik topluluklarını desteklemek ve yüreklendirmek, söyleşi ve atölye çalışmalarıyla, bu alanda çalışanların bilgi, deneyim ve tecrübesinin artmasına yardımcı olmak, farklı tiyatro anlayışlarını ve tiyatro sanatı üzerindeki deneyimleri, tiyatro emekçilerine, topluma ve gençlere aktarmak, toplumla tiyatro sanatı arasındaki bağı güçlendirmek, algı düzeyini yükseltmek, alternatif tiyatro anlayışlarını tanıtmak, geliştirmek, koşul ve olanak yaratmak’  gibi amaçları olan festival kapsamında tiyatro sanatına yıllarını vermiş emektar oyuncular da ödüllendiriliyor.