YAŞAR DUMAN’I KAYBETTİK

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın köklü spor kulüplerinden Barbaros Sefa Spor Kulübünün sporcu ve yöneticilerinden Arap Yaşar lakaplı Yaşar Duman 83 yaşında hayata veda etti. Doğum gününde hayatını kaybeden Yaşar Duman, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

1956 yılında resmi olarak kurulan Ayvalık’ın Barbaros Sefa Spor takımına 1954 yılında futbolcu olarak başlayan, sonraki yıllarda takım yöneticiliği yapan ve 2015 yılında as başkan olarak takıma hizmet veren Yaşar Duman, doğduğu gün olan 8 Mart Perşembe akşamı hayatını kaybetti.

Doğum günü kutlaması için kızı ve torunu ile birlikte pasta kesen Yaşar Duman’ın, bir süre sonra fenalaştığı ve beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Arap Yaşar lakaplı Yaşar Duman’ın cenazesi 10 Mart Cumartesi günü Hayrettin Paşa Caminden kılınan öğle namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Tabutu üzerine yıllar boyu üzerinde ve kalbinde taşıdığı takımı olan Barbaros Sefa Spor’ın bayrağı ve forması konulurken Yaşar Duman’ı son yolculuğuna ailesi ve dostlarının yanı sıra başta Barbaros Sefa Spor Kulüp yönetici ve futbolcuları olmak üzere ilçedeki diğer spor kulüplerinin yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve esnaflar olmak üzere yüzlerce kişi gözyaşları arasında uğurladı.