“DÜŞMAN AMERİKAN EMPERYALİZMİ, RAKİP AKP”

Nilgün KAYA

Vatan Partisi Genel Başkan yardımcısı Serdar Üsküplü, Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen söyleşinin konuğu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken propaganda görevleri konusunda partililere bilgi veren Üsküplü, “Düşman Amerikan emperyalizmi, AKP rakip” dedi.

Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen söyleşiye İl Başkanı Osman Aydın Şahin, İlçe Yönetiminden Fikret Çavdar, Ayşegül Şahin, Rasim Erpula, Berrin Yıldırım ve Abdullah Boyvat ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Afrin  harekatındaki Türk Silahlı Kuvvetleri için yapılan olumsuz yorumları eleştiren Serdar Üsküplü, “Mehmetçiğin kamuflajı yok, postalı yırtık, yemeği yok demekle, Mehmetçiği emperyalizme karşı savaşamaz gibi göstererek İç cephede bozgunculuk yapıyorlar. ‘Bu savaş vatan savaşı değil siz Tayyip için savaşıyorsunuz ‘ diyorlar. Kimse Tayyip için canını vermez, can sadece vatan için verilir. Orada şehit olan Mehmetçiğimiz canını vatan için verir. Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan, zayıf gösteren her tutum somut olarak emperyalizmin yanındadır. Mevzii o kadar net ki bir tarafta Türkiye diğer tarafta Amerikan emperyalizmi var. Amerika İsrail’den destek alıyor. İngiltere’den bile destek alamıyor. Amerikan emperyalizmi yalnızlaşmış durumda, eski koşullar yok artık. Amerikan emperyalizmi hızla yenilgiye doğru gidiyor. İşte burada mevzii iyi görmek lazım. Doğru mevzilenme emperyalizme karşı yapılan mevzilenmedir. Doğru mevzilenme Amerikan emperyalizminin Türkiye’deki piyonu konumundaki, silahlı elemanı konumundaki FETÖ ve PKK’ye karşı yapılan mevzilenmedir. Doğru mevzilenme borçlanma ekonomisine karşı mevzilenmedir. Düşmanı iyi görmek lazım. Düşman Türkiye içinde değil. Düşman Amerikan emperyalizmi. Amerikan emperyalizmi Türkiye’yi parçalamaya çalışıyor. HDP’de PKK’nın bileşenlerinden birisidir. Hiçbir yasal dayanağı olamaz. HDP derhal kapatılmalıdır. HDP Türkiye’de 77 milyon lira para almış Türk devletinden. Türk devleti PKK’ye 77 milyon lira destek olmuş oluyor. Bunu kabul etmiyoruz. Rakip AKP. Çünkü AKP şu anda iktidar. Bizim yapmamız gereken AKP’yi yenmek, AKP’yi alaşağı ederek iktidar olmak. Bizim rakibimiz muhalefet değil AKP’dir. AKP’yi sandıkta yeneceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50+1 oy alıp, Türkiye’de milli hükümeti kuracağız” dedi.

“ESAS MESELE TÜRKİYE’DE VATAN SAVAŞI VEREN TÜRKİYE’Yİ KİMİN YÖNETECEĞİDİR”

Atatürk’ün altı okunun programları olduğunu söyleyen Üsküplü, “Bu programın Türkiye’deki tek savunucusu Vatan Partisi. Vatan Partisi havaya yazı yazmıyor. 50 yıldır yaptığımız şeyler var. Ermeni soykırımı yalanının tarihin çöplüğüne attık. Silivri duvarlarını yıktık. 15 Temmuz darbesinin ezilmesinde belirleyici olduk. Türkiye’nin Rusya, Suriye ve Çin’le ilişkilerinin düzelmesinde Vatan Partisi etkili oldu. Suriye ile Türkiye’nin kaderi birdir. Suriye,  Amerikan emperyalizmi tarafından fiilen bölünmüştür. Türkiye Amerikan emperyalizmi tarafından bölünmeye çalışılmaktadır. Burada çözüm Suriye ile Türkiye’nin dostluğu, kardeşliğidir. Daha önce İran’ın tarihinde Türkiye’ye yapılmış bir askeri ziyaret yok. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İran’a gittikten bir hafta sonra İran Türkiye’ye ziyarette bulundu. Apocular ilk eylemlerine Vatan Partisi il başkanlarına suikast düzenleyerek başladı. Amerika bölgeye yerleşip PKK’yı hegemonyası altına alırken Vatan partisi Türk’ü Kürdü birleştirerek Amerikan emperyalizmine karşı mücadeleyi başlattı. PKK açılımına son vermek için mücadele verdik. Atatürk gençliği yetiştirdik. Atatürk’ü 21. Yüzyıla taşıdık. Çağımızı devrimcisi Atatürk unutturulmaya çalışılıyordu. Atatürk’ü gençliğe anlatan bütün eserlerini yapan Vatan partisi. Devlet yapmadı bunu. Atatürk devrimine sahip çıkıyoruz. Türkiye’de hiçbir parti değil yedi tane bir tane bile böyle başarı gösteremez. Muhalefet yapmak değil program ve çözüm üretmek başarıdır. Esas mesele AKP’yi nasıl olursa olsun yıkmak değil esas mesele Türkiye’de vatan savaşı veren Türkiye’yi kimin yöneteceğidir” dedi.