AYVALIK’I DANSA KALDIRDILAR

Nilgün KAYA

Dünya Dans günü nedeniyle Ayvalık’ta 2 günlük dans etkinliği düzenlendi. Ayvalık‘ın yanı sıra Dikili’den gelen dans topluluklarının katıldığı etkinlik 27 Nisan günü, Ege Dostluk Dansları sokak etkinliği ile başladı.

Ayvalık Dans Akademisi, Ayvalık Sirtaki, Altınova Şehit Ömer Halisdemir Çok Programlı Lisesi, Ayvalık Folklor Araştırma Derneği (Ay-folk), Ayvalık Sağlıklı Yaşam Spor Merkezi (Tülay-Gamze Spor Merkezi) Uygur Performans Sanatları, Ayvalık Müzik Derneği Sirtaki Topluluğu ile Dikili’den Ege Dans Topluluğu ve Çanakkale Folklor Araştırmaları Derneği’nin katıldığı etkinlik, Ayvalık’ın Talatpaşa Caddesi’nde 27 Nisan günü saat 16.00’da başladı.

EGE’NİN İKİ YAKASININ DANSLARI BİRLİKTE YAPILDI

‘Barış ve Özgürlük için’ sloganıyla Ayvalık’ı dansa kaldıran dans toplulukları, Ege Dostluk Dansları Sokak etkinliğinde sirtaki ve zeybek oynadı. Midilli’den konukların da hazır bulunduğu etkinlikte Ege’nin iki yakasının dansları hep birlikte yapıldı. Gösteri sırasında Talatpaşa Caddesi kalabalık bir seyirci kitlesini ağırladı. Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de destek verdiği etkinliğe katılan ekipler, Dünya Dans Günü olan 29 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de Cumhuriyet Alanı’nda buluşup, tangodan valse, horondan sirtakiye, flamenkodan zumbaya farklı ülkelerin farklı danslarının sunumu yapılacak.