TAEKWONDODA ALTIN MADALYALI BAŞARI

Nilgün  KAYA

Anadolu Yıldızları Ligi Yarı Final Taekwondo müsabakalarında Balıkesir’i temsil eden Ayvalıklı Taekwondocu Emir Can Yapıcı, sıkletinde birinci olarak altın madalya kazandı. Başarılı Taekwondocu, Muğla’da yapılacak final maçında da Balıkesir’i temsil etmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 3 yıldır düzenlenen müsabakalarda,  il genelinde yakaladığı başarının ardından Manisa’da yapılan yarı final maçlarına katılan Emir Can Yapıcı, Ayvalık’a altın madalya ile döndü. Gruplarda 14 ilden gelen rakiplerini yenerek yarı finalde büyük başarı elde eden Emir Can Yapıcı final maçında Manisalı rakibini 10-1 yenerek sıkletinde birinci oldu. Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Taekwondo müsabakalarında Balıkesir ilini temsil eden Yapıcı, Muğla’da yapılacak final maçlarında da Balıkesir’i temsil etmeye devam edecek.

“TAEKWONDO CAMİASI YENİ BİR YILDIZ KAZANDI”

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde Uluslararası Taekwondo Antrenörü Volkan Sersan nezaretinde çalışmalarını sürdüren sporcu,  Mart ayı sonunda Muğla ilimizde yapılacak olan Final maçları için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Final maçlarında elde edeceği başarı ile milli takım yolunun aralanacağını belirten Sersan, “Aynı zamanda 2015 Minikler Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Yıldızlar kategorisinde de yükselişini sürdürüyor. Sporcumuz başarılı ve yetenekli. Bu sene yıldızlar kategorisinde son yılı ve formunun zirvesinde. Herhangi bir sakatlık veya hastalık olmadığı sürece katılacağı her şampiyonada Altın madalyanın en büyük adaylarından. İnşallah elde etmiş olduğu bu başarı artarak devam edecektir” dedi. Nisan ve Mayıs ayında Almanya’da katılacak oldukları özel şampiyonalarla hazırlıklarını tamamlayacaklarını ve sonrasında Yıldızlar Türkiye şampiyonasına katılacaklarını belirten Sersan, Taekwondo camiasının yeni bir yıldız kazandığını, başarılı her sporcuya her kesimden destek verilmesi gerektiğini belirtti.