KİTAP OKUMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATILIYOR

Nilgün KAYA                 Fotoğraf: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Ayvalık’ta, kitapların bilgi, bilginin geleceğe kanat olduğu düşüncesiyle hazırlanan ‘Kitaptan Kanatlar’ projesi başlıyor.  Ayvalık’ta okuma alışkanlığını geliştirme amaçlı projesinin ilk etabında, merkezi ve yerel idare ile kamu kurum amirleri, süreç içinde ise katılmak isteyen her vatandaş öğrencilerle birlikte kitap okuyacak.

Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilçe okullarında uygulanacak 4 ay süreli projenin diğer ortakları olan Kaymakamlık ve Ayvalık Belediyesi arasında protokol imzalandı. Kaymakamlık makamında düzenlenen imza törenine Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır katıldı.

Ayvalık’ın ilkokul, ortaokul ve liselerinde okuma alışkanlığının geliştirilmesine yardımcı olacak proje; tüm öğrencilere her ayın ilk haftası seviyelerine uygun, komisyon tarafından belirlenecek kitapların dağıtılması ve her ayın son haftası ayın en verimli kitap okuyan öğrencilerin seçilmesini, okul ve kurumlarda her gün en az 20 dakika kitap okuma saati organize edilmesini, mevcut kütüphanenin etkin kullanılmasını, okullarda kurullarda alınacak karar ile derslerden biri okuma saati olarak belirlenecek, okullar arası yılsonu şiir dinletisi düzenlenmesini içeriyor.

“PROJEYE HERKES KATILABİLİR”

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında hazırlanan proje kapsamında Kaymakam Nazlı, Belediye Başkanı Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır, kamu kurum müdürleri öğrencilerle birlikte kitap okuyacak.  Müdür Güner Bahadır, “  İlçenin dinamikleriyle birlikte öğrencilerimiz kitap okuyacak. İlk etapta mülki idare amirlerimiz, kamu kurum müdürlerimiz, sivil toplum kuruluş ve dernek, meslek odası başkanlarımız, muhtarlarımız katılacak ama bu ‘güzel bir proje ben de katılmak, öğrencilerle birlikte kitap okumak istiyorum’ diyen tüm vatandaşlarımız katılabilir. Projemiz herkese açık” dedi.  Önümüzdeki hafta  yapılacak bir açılışla proje başlatılacak. Açılışa protokol ve ilçe merkezindeki tüm okul müdürleri ile bu okullarda görev yapan bir öğretmen ve bir öğrenci davet edilecek. Katılımcılara girişte proje komisyonu tarafından belirlenen kitaplar hediye edilecek. Proje tanıtımı ve protokol konuşmalarının yapılmasının ardından tüm katılımcılar ve öğrenciler 10 dakika kitap okuyacak. İlçe genelindeki tüm okullardaki yöneticiler,  öğretmenler, öğrenciler ve personel de aynı anda kitap okuyarak proje başlatılmış olacak.