UĞUR MUMCU ANILACAK

Nilgün KAYA

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 24. yılında Ayvalık’ta anılacak. Evinin önünde yıllardır düzenlenen törende bir araya gelen vatandaşlar, Mumcu’nun resmine birer kırmızı karanfil bırakıp, onu unutmadıklarını ifade ediyor.

Hain bir saldırı sonucu 24 yıl önce hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak Salı günü Ayvalık Tapu Kadastro Sitesi’ndeki evinin önünde, akşam İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinlikle anılacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubeleri, CHP  ve Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanlıkları ile Eğitim-İş Ayvalık Temsilciliği işbirliğindeki anma törenleri, saat 11.00’de başlayacak. Mumcu’nun evinin önüne yerleştirilen fotoğrafının üzerine kırmızı karanfiller bırakılacak.

Aynı gün akşam saat 20.00’de, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, Barış Doster tarafından Uğur Mumcu için yazılan yazı, şiirler, Uğur Mumcu’nun 1983 ve 1974 yıllarında yazdığı makaleleri ile vatandaşlara yaptığı çağrının da yer aldığı etkinlik gerçekleştirecek. Yaşar Uçurum’un bağlamasıyla eşlik edeceği etkinlikte Hasan Çetin, Füsun Yarkent, Songül Akdemir ve Zekiye Sarıoğlu yer alıyor.