FOTOĞRAFI KEŞFEDİN, EN GÜZEL POZU YAKALAYIN…

Ayvalık Halk Eğitim’de A’dan Z’ye Fotoğraf

 

Nilgün KAYA

 

Fotoğraf Sanatçısı Kadri Kaya tarafından Ayvalık Halk Eğitim Merkezinde Fotoğraf eğitimleri verilmeye başlandı. Kadri Kaya, fotoğraf çekimi ve görsel düzenleme olarak iki ayrı kursta 270+ 96 saatlik teori ve uygulama eğitimi ile Fotoğrafçılığın A’dan Z’ye incelikleri öğretiyor.

 

Müdür Hilmi Özay yönetiminde hizmet vermeye devam eden Ayvalık Halk Eğitim Merkezinde Fotoğraf Sanatı konusundaki eğitimlere başlandı. Kurslar, Fotoğraf Sanatçısı Kadri Kaya tarafından veriliyor. 22 ve 23 Kasım tarihlerinde başlayan kurslar Haziran ayına kadar devam edecek.

FOTOĞRAF SANATININ İNCELİKLERİNİ UYGULAMALI OLARAK GELİŞTİRMEYE NE DERSİNİZ?

Fotoğraf makinesini en verimli haliyle kontrol etmeyi, ışığı doğru kullanmayı ve fotoğraflara estetik katmayı içeren Fotoğraf Kurslarında, fotoğraf makinelerinin ayarını yapmak, temel ışık ayarlarını ve temel kompozisyon ayarlarını gerçekleştirmek, fotoğraf çekimi sonrası görüntüyü bilgisayar ortamına aktarmak, bilgisayarda fotoğrafı düzeltmek ve fotoğraf sergisi hazırlamak konuları işlenecek. Atölye çalışmalarında teorik eğitim kadar uygulamalı eğitime önem veriliyor. Belirli aralıklarla Ayvalık ve çevresine fotoğraf gezisi düzenlenerek öğrenilen bilgiler uygulamaya dökülüyor.

Doğa ve kuşlar üzerine yaptığı fotoğraf çalışmalarıyla tanınan Kadri Kaya, “Hayatımızın her alanında önemi artan fotoğraf sanatı; gazete, kitap, internet ve dergi gibi iletişim araçlarında çoğu zaman sözlü anlatımın en büyük destekçisi olurken tek başına da kullanılabiliyor. Fotoğraf Sanatını merak edenler, fotoğraf makinesine hâkim olmayı ve verimli kullanmayı mutlaka öğrenmeli” dedi.