İTFAİYE TEŞKİLATI 98. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Nilgün KAYA

309 yıllık tarihi mirasa sahip İtfaiyeciliğin şehrimizdeki 98. yıl etkinlikleri başladı. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği de İtfaiye Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Fotoğraf Mehmet Dinç

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, 25-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla 28 Eylül Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

 

Tam teşekküllü İtfaiye aracı ile yangına müdahale ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan makine- teçhizatlar gösterilerek bilgi verildi. İtfaiyeciler, vatandaşlara yangınlardan korunmak için alınması gereken tedbirleri içeren broşürler dağıttı.
Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Murat Turgut, “İtfaiyeciler olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak ve onlara yardımda bulunmak için varız. Ayvalık’ta 7/24 hizmet veriyoruz. Afetler, depremler, yangınların yanı sıra kazalar ve kurtarma çalışmalarında da 112 ihbar hattı aracılığıyla çalışarak gerektiği her anda göreve hazırız. Biz hazırız ama yine de kazaların, yangınların az olmasını diliyor, böyle olması içinde gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi