CUMHURİYET POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ BİNASI İÇİN TEMEL KAZISINA BAŞLANDI

Nilgün KAYA

29 Ekim tarihinde yıkılarak tartışmalara neden olan Cumhuriyet Okulu yerine yapılacak İlçe Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği binasının temel kazısına başlandı.

Kentin en eski okulları arasında olan, 2019 yılında kapatılıp, 2021 yılında yıkılan Ayvalık Cumhuriyet Okulu binası yerine yapılacak Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği binası için iki gün önce temel kazısı başlatıldı.

“İKİ KATLI YAPI AYVALIK MİMARİ DOKUSUNA UYGUN OLACAK”

Emniyet Genel Müdürlüğü için hazırlanan tip projelerden biri olduğu bildirilen polis merkezi amirliği binası 400 metre karelik alanda, zemin artı iki kat olarak planlandı. Yapının kent mimarisine uygun olması için dış cephesinin sarımsak taşının benzeri Assos taşı ile kaplanacağı öğrenildi. Bina inşaatının 400 gün içinde tamamlanması planlanıyor.  Halen kullanılan merkez karakol binasının kesin olmamakla birlikte Trafik Denetleme Büro Amirliği olarak hizmet verebileceği öğrenildi.

Öte yandan tescilli yapılar arasında ve 1900’lü yıllarda bir akademi binasının bulunduğu alanda yapılan temel kazısında Müze Müdürlüğü’nden bir uzmanın bulunup bulunmadığı ve kazı için Ayvalık Belediyesi’nden gerekli izinlerin alınıp alınmadığı konusunda kazı yapan şirket ve Ayvalık Belediyesi’nden açıklama bekleniyor.