SOKAKTA RESİM YAPIP, SERGİ AÇTILAR

Nilgün KAYA

Ayvalıklı sanatsever ve koleksiyoner iş adamı Şerif Kaynar’ın, Fransız Sanatçı Barbara adıyla, sanatçılara araştırma ve üretimlerine katkıda bulunma amacıyla açtığı sanat evinin yeni konuğu ressam tasarımcı Hatice Kübra Erişir oldu. Genç sanatçı, atölye çalışmalarını sokağa taşırdı ve mahalledeki çocukları da katarak özel bir çalışma ve sergi hazırladı.

23 Şubat’ta Barbara Evi’nde çalışmalarına başlayan genç sanatçı, doğum günü de olan 8 Mart Dünya Kadınlar günü için, hazırladığı, ‘8 Mart 8 Portre’ sergisini, Şerif Kaynar ve kentte yaşayan sanatçıların katıldığı etkinlikte tanıtan Hatice Kübra Erişir, Ayvalık’taki çalışmalarına çocukları da kattı.

Barbara’da bulunduğu süre içinde mahalledeki çocuklarla tanışığı diyalog kuran genç sanatçı, mahallenin çocukları için resim atölyesi düzenledi. Barbara evi bahçesi ve sokaklarda resim yapan çocuklar için bir de sokak sergisi açıldı. Bu çalışmadan mutluluk duyduğunu belirten Genç Sanatçı, “Arkadaşım Vedat ile paylaşıyoruz bu alanı. Top oynarken görünce çocukları selamlaştık. Sen ne yapıyorsun abla? Dediler, resim yapıyorum dedim. Tabii onlar benden daha büyük sanatkar oldukları için beraber resim yapmaya başladık. Gelip resimlerini gösteriyorlar, nasıl olmuş diye. Gelin burada bir atölye yapalım dedim. Barbara evinin bahçesinde yaptık , üç çocukla beraber. Deli dolu çalışıyor. Bana ilham oluyorlar. Çocuklarla sokakta ikinci atölyemizi yapıyoruz. Sokakta toplanalım resim yapalım. Boş evlerin duvarlarına asalım resimleri deyince çok sevindiler. Sokakta çalışıyoruz onlarla” dedi.

Genç sanatçı mahallede yaşayan 11 yaşındaki Hayrettin Kurnaz, 5 yaşındaki Yasin Tabak, 8 yaşındaki Hayrettin Kahraman, 12 yaşındaki Hasan Can Nart ve 7 yaşındaki Ramiz Nart ile birlikte sokak çalışmalarını ilçeden ayrılıncaya kadar sürdüreceğini belirtti. Arkadaşlarıyla ilk kez birlikte resim yaptığını söyleyen Hayrettin Kurnaz, “Güzel, eğlenceli. Resim yapmak güzel.” dedi.