Nilgün KAYA
Ayvalık’ın en eski sakinleri, beton binalar ve asfalt yollar henüz yokken adımladıkları topraklara, bir akşam turu için geri döndü. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, doğanın kalbi Sefa-Çamlık Mahallesi’nde geçtiğimiz ay denizde yüzerken gördüğümüz o “yüzücü” yaban domuzunun ardından, bu kez bir çift yaban domuzu karada bir ziyafet sofrasındaydı.

Geçtiğimiz ay aynı bölgede bir yaban domuzu denizin tadını çıkarırken kameralara yansımışken bu kez yaban domuzu ekibi, rotayı yeşillikler içindeki bir bahçeye kırdı. Akşamın sessizliğinde, turunç ağaçlarının mis kokusuna gelen üç kişilik “keşif ekibi”, mahalle sakinlerine doğanın ne kadar yakın olduğunu bir kez daha hatırlattı.
“Eski Komşular Kapımızı Çaldı”
Bahçesindeki hareketliliği fark eden mahalle sakini Hasan Fehmi Ertem, bu zarif misafirleri anbean fotoğrafladı. Şaşkınlığını ve hayranlığını dile getiren Ertem, durumu şu sözlerle anlattı:
“Daha önce Laka mevkiinde yürüyüş yaparken onlara rastlamıştım; orası onların doğal alanıydı. Ancak şimdi mahallemizde, kapı komşumuzun bahçesinde onlarla karşılaşmak çok farklı bir duygu. Görüntüleyebildiğim iki tanesinin dışında, bir set yukarıda bir tane daha vardı.”
Ayvalık’ın ‘Yabani’ Ama Zarif Misafirleri
Şehir hayatının gürültüsüne inat, sessizce bahçelerde dolaşan bu kadim dostlarımız, Ayvalık’ın sadece insanlara değil, tüm canlılara kucak açan o eşsiz ruhunu temsil ediyor.
#gazeteayvalık
@gazeteayvalık
#ayvalık
#sefaçamlık
#yabandomuzu
@hasanfehmiertem



























