BALIKESİR’DE CHP’Lİ İL VE 20 İLÇE BAŞKANINDAN ORTAK AÇIKLAMA: “KURULTAY DERHAL YAPILMALIDIR”

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanlığı ve 20 ilçe başkanı, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla partideki son gelişmelere ilişkin net mesajlar verdi. “Tarihin doğru tarafındayız” vurgusu yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel’e destek mesajı verilirken, parti içi süreçlerin mahkeme koridorlarında değil, kurultay iradesiyle çözülmesi gerektiği ifade edildi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ve 20 ilçe başkanının imzasıyla yayınlanan metinde, partinin meşruiyet kaynağının üyelerin ve delegelerin özgür iradesi olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Mutlak butlan” adı altında siyasi sonuç üretmeye yönelik girişimlerin kabul edilmeyeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel; kurultay delegelerimizin özgür iradesiyle seçilmiş genel başkanıdır. Bu iradeyi yok saymaya kalkışmak; sadece genel başkanımızı değil, örgütümüzü, delegelerimizi ve milyonlarca yurttaşın demokrasi inancını hedef almaktır. Kurultayın en uygun zamanda değil, en kısa zamanda, önümüzdeki 45 günlük süreç içerisinde gerçekleştirilmesini gerekli görüyoruz. Aklın yolu birdir ve kurultay derhal yapılmalıdır.”

“CHP TESLİM ALINACAK BİR PARTİ DEĞİLDİR”

24 Mayıs tarihinin bir milat olduğu belirtilen açıklamada, “Bu tarihten sonra hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ni yargı sopasıyla hizaya sokabileceğini, siyasi mühendislik operasyonlarıyla yön verebileceğini ya da örgüt iradesini teslim alabileceğini düşünmesin. Bu parti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Korkuya boyun eğmeyenlerin, teslim olmayanların ve mücadeleden vazgeçmeyenlerin partisidir” denildi.

CHP Balıkesir örgütünün tek yürek olarak seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel’in yanında durmaya devam edeceği vurgulanarak, “Çünkü kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!” sloganıyla açıklama sonlandırıldı.

Ortak açıklamaya imza atan isimler ise şunlar:

Erden Köybaşı (Balıkesir İl Başkanı)

Hakan Keskin (Altıeylül İlçe Başkanı)

Hüseyin Şalmanlı (Ayvalık İlçe Başkanı)

Halil Eren (Balya İlçe Başkanı)

Mehmet Atak (Bandırma İlçe Başkanı)

Türker Yılmaz (Bigadiç İlçe Başkanı)

Aylin Yıldırım (Burhaniye İlçe Başkanı)

Mustafa Kemal Aydınöz (Dursunbey İlçe Başkanı)

Emin Yalçıntaş (Edremit İlçe Başkanı)

Hale Tuna (Erdek İlçe Başkanı)

Özkan Güven (Gömeç İlçe Başkanı)

Kaan Aktay (Gönen İlçe Başkanı)

Bedri Şahin (Havran İlçe Başkanı)

Zeynep Burcu Koç (İvrindi İlçe Başkanı)

Yücel Eşer (Karesi İlçe Başkanı)

Rıdvan Pehlivan (Kepsut İlçe Başkanı)

İsfendiyar Ülker (Manyas İlçe Başkanı)

Nevzat Başkan (Marmara İlçe Başkanı)

Ahmet Ali Atalay (Savaştepe İlçe Başkanı)

Ahmet Algın (Sındırgı İlçe Başkanı)

Sema Acar (Susurluk İlçe Başkanı)

#gazeteayvalık

@gazeteayvalık

#ayvalık

@chp

@hüseyinşalmanlı