ATATÜRK’ÜN AYVALIK’A GELİŞİNİN 92’İNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Nilgün KAYA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 92’inci yıl dönümü kutlandı. Program, Ayvalık Karayolları 29’uncu Şube Şefliği bahçesinden başladı.

Atatürk’ün ilçeye giriş yaptığı güzergah üzerinden Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, ilçe protokolü, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Ayvalıklılar, evlerinin balkonlarını ve pencerelerini Atatürk fotoğrafları ve Türk bayrakları ile donattı. Katılımcılar, Ayvalık Belediyesi Bando Takımı’nın marşlarıyla yürüdü. Protokol üyeleri ve Ayvalıklılar, ellerinde dev Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Mehmet Erbilge ve Hayrettin Paşa Mahalle Muhtarı Şadiye Amaç protokole çiçek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Çelenk takdimleri ve vatandaşların Atatürk anıtına çiçek sunumunun ardından Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı konuşmada, 92 yıl önce, bugün Ayvalık’a gelip bu toprakları ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güzergâhından yürüyerek halkın karşısına gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öğrenciler şiirler okudu. Öğretmen Huriye Kara yönetiminde Altınova Merkez İlkokulu öğrencileri Balıkesir yöresi Halk oyunları gösterisi ile büyük beğeni topladı.