BALIKESİR HABERLERİ 

Hazırlayan Nilgün KAYA

SINDIRGI -AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Balıkesir Sındırgı’da 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 15.02”de gerçekleşen depremin derinliği 6.67 km olarak kaydedildi.

SAVAŞTEPE -Sağanak sonrası Balıkesir-Savaştepe kara yolunun Kocabıyıklar Mahallesi yakınlarında, sabah saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Asfalt yolun bir kısmı, zeminin yağış sonucu yumuşaması ile çöktü. Bölgede trafik akışı tek yönlü ve kontrollü olarak sağlanırken, ekipler tarafından çalışma başlatıldı.

EDREMİT – Doğalgaz, elektrik ve internet gibi altyapı çalışmalarının ardından yağışların da etkisiyle ciddi bir yıpranma oluşan İkizçay Mahallesi Gazi Atatürk Caddesi’nde bozulan yol zemininde düzenleme, dolgu ve iyileştirme çalışmaları yürütülüyor. Edremit Belediyesi, mahalle genelinde belirlenen program dahilinde etap etap çalışma yapacaklarını açıkladı.

-Balıkesir Valiliği, Edremit Belediyesi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ile hayırsever kentliler Ulviye Mumcuoğlu Akpınar ve Mehmet Ali Doğan arasında imzalanan protokoller kapsamında; hayırsever Doğan ailesi tarafından Güre Mahallesi’ne “Edremit Yalçın Doğan Aile Sağlığı Merkezi”, hayırsever Akpınar ailesi tarafından Tuzcumurat Mahallesi’ne “Edremit Ayşe Akpınar Aile Sağlığı Merkezi” ve Muzaffer Akpınar Vakfı tarafından Camivasat Mahallesi’ne “Edremit Muzaffer Akpınar Vakfı Aile Sağlığı Merkezi” yapılacak. Merkezlerin tamamlanmasıyla birlikte Edremit’e üç yeni sağlık yatırımı daha kazandırılmış olacak.

AYVALIK-Ayvalık Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kent genelinde iftar sofraları kurmaya hazırlanıyor. 19 Şubat günü başlayacak olan Ramazan Ayı ile birlikte ilk iftar sofrası 21 Şubat Cumartesi günü Altınova’da kurulacak. İftar programı, 24 Şubat Salı günü Adliye arkası Öğrenci Lokantası, 28 Şubat Cumartesi günü İsmet İnönü Kültür Merkezi, 8 Mart Pazar günü Sarımsaklı Kapalı Pazaryeri, 13 Mart Cuma günü Cunda ‘Alibey) Adası, 16 Mart Pazartesi günü At Arabacılar Meydanı ve 18 Mart Çarşamba günü Küçükköy’de devam edecek. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofrası 14 Mart Cumartesi günü eski, Ayvalık Otogarı’nda kurulacak.

Ayvalık ‘ta Hacivat–Karagöz gösterileri, meddah anlatıları, orta oyunu, semazen gösterileri ve Nasrettin Hoca sürprizlerinin yer alacağı Ramazan Etkinlikleri’nin ilk programı 20 Şubat saat 21.00’de Altınova Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikler 27 Şubat saat 21.00’de Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde devam edecek, 6 Mart saat 21.00’de ise Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

HAVRAN -Havran ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü okullarda Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları eğitimi başlattı. İlk eğitim ise Havran İmam Hatip Ortaokulu’nda başladı. Yapılan sunumda organik tarımın önemi, sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi, çevre dostu tarım uygulamaları, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir tarım gibi konularda öğrencilere faydalı bilgiler verildi. Söz konusu eğitim faaliyetlerinin dönem sonuna kadar ilçedeki farklı okullarda yaygınlaştırılarak sürdürülmesi hedefleniyor.

#gazeteayvalık

@gazeteayvalık

#ayvalık

#balıkesirhaberleri

@nilgünkaya

@edremitbelediyesi

@havranilçemillieğitimmüdürlüğü