Nilgün KAYA
Engelli bireyler ve ailelerinin yıllardır umutla beklediği Ayvalık Engelliler Şenliği, bu yıl 33. kez Ayvalık’ta gerçekleştiriliyor.

Dayanışmanın, dostluğun ve sevginin en güçlü haliyle yaşandığı şenlik, engelli bireylerin hayata katılımını güçlendirmek, sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen Şenlik, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda törenle başladı.


“Engelleri Birlikte Aşalım” sloganıyla 33. kez düzenlenen Ayvalık Engelliler Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin ilk gününde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başladı. Törende engellilerin sorunları ve taleplerini gündeme getiren konuşmalar yapıldı. Tören, kortej geçişi ile tamamlandı.


Etkinlikler, kapsamında 24 Eylül Çarşamba günü saat 20.30 da, Sarımsaklı Pazar yerinde kamp ateşi başında müzikli eğlence yapılacak.

Zihinsel Özürlüler Federasyonu ve Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen şenlik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen engelli bireyleri, ailelerini, gönüllüleri ve destekçileri bir araya getiriyor. Etkinlik boyunca; müzik, dans, spor ve farkındalık çalışmalarıyla, “Birlikte daha güçlüyüz” mesajı verilecek. Bu yıl ayrıca, iklim krizine ve suyun yaşamsal önemine dikkat çekilecek. 33 yıldır kesintisiz süren bu buluşma, sadece bir şenlik değil; engelli bireylerin haklarının, eğitimden sağlığa, sosyal hayata katılımdan istihdama kadar pek çok alanda görünür kılındığı bir dayanışma hareketi olarak dikkat çekiyor.
Fotoğraflar: Mehmet Dinç



























