AYMEYO 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI

Nilgün KAYA

Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı, ‘Ayvalık’ta üniversite öğrencisi olmak’ başlıklı açılış dersi ile başladı. AYMEYO’ da bu eğitim öğretim yılında 4 bölümde kayıtlı 822 öğrenci, bölümlerinde uzman 13 öğretim görevlisi yönetiminde eğitim görecek.

AYMEYO Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Yakup Dinç tarafından verilen ‘Ayvalık’ta öğrenci olmak’ konulu açılış dersinde, Ayvalık’ın tarihi ve kültürel yapısı, sosyal yaşamı, yemek kültürü, sosyal faaliyet imkanları hakkında bilgi verildi. Ayrıca Meslek Yüksekokulunun yapısı, sahip olduğu imkanlar, programların yörenin ihtiyaçlarına göre açıldığı için öğrencilerin staj yeri bulmada zorluk yaşamadıkları belirtildi.

Yüksekokulun akademisyenlerinin deneyimli, konuları hakkında nitelikli, akademik yayın ve proje üretimi kapasitesine sahip oldukları ifade edildi. Ayvalık’ta ikinci konutların fazlalığı ve KYK Yurdunun olması barınma sorununu ortadan kaldırıldığı da açılış dersinde ele alınan konular arasında yer aldı. Yerel halkın ve yönetimin öğrencilere olumlu yaklaşımı ve bakışı Ayvalık’ta öğrenci olma talebini arttırmakta olduğu ifade edildi.