9. AIMA Müzik Festivali başladı

Nilgün KAYA
Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen ve Ayvalıklıları klasik müzik ve cazla buluşturan AIMA Müzik Festivali, O Da Tekfen Brass Band beşlisinin konseriyle başladı.
24 Eylül’e dek sürecek festivalin açılış konserini, Büyük Park Amfitiyatro’da O Da Tekfen Brass Band beşlisi verdi.
Amfi Tiyatro’da saat 20.30’da başlayan konserde, hem popüler hem de klasik eserlerin bakır üflemeli beşlisi için düzenlemeleri seslendirildi. Halka açık ve ücretsiz olan konser, beğeni topladı. Sabancı Vakfı, çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen AIMA Müzik Festivali’nde, sanatseverler yaz sezonu boyunca toplam 12 konser dinleyecek. Prof. Filiz Ali yönetiminde faaliyetlerine devam eden Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin 25. Yılı da konser sonrası kutlandı.
AIMA’nın kurucusu Prof. Filiz Ali de gecede yaptığı konuşmada destek verenlere teşekkür ederek, “9. Ayvalık Müzik Festivali’nin açılışı için bir araya geldik. Ama benim için ve sizler için de çok önemli olduğunu düşündüğüm Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin 25’inci yılını da kutluyoruz. Ve bu 25’inci yılı dolayısıyla açılış konserinde Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın çok değerli elemanları bizlere çok güzel bir konser sunacaklar. 25 yıl boyunca büyük bir imeceyle çalıştık Ayvalık’ın pek çok insanı ile bir arada güzel işler yaptık. Onların desteklerini gördük. Hepinizin emeğiyle bugünlere geldik.” Dedi.