2 SAATTE DENİZDEN TOPLADIĞI ÇÖPLERİ, ‘ÇÖP MARKETTE’ SERGİLEDİ

Nilgün KAYA

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Ayvalık iç limanda deniz temizliği yapan Balıkadam Çetin İşten, cep telefonundan kültabağına, denizden çıkardığı tüm çöpleri sahil bandında oluşturduğu ‘Çöp markette’ sergiledi.

Ayvalık’ta çevreye duyarlı vatandaşlar, kentin doğal güzelliğini korumak için görev başında. 34 yıldır ferdi olarak deniz temizliği yapan balıkadam Çetin İşten, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Çevre günü nedeniyle iç limanda deniz temizliği yaptı.

DENİZDEN ÇIKARDIĞI ÇÖPLERİ SAHİLDE SERGİLEDİ

Sabah 09.30-11.30 saatleri arasında iç limanda dalış yaparak dibe çöken çöpleri çıkaran İşten, içinde iki adet cep telefonunun da bulunduğu, plastik ve cam atıkların çoğunluğunu oluşturduğu çöpleri sahil bandında sergiledi. 63 yaşındaki deniz aşığı Çetin İşten, “Çöp benim değil ama Ayvalık benim diyerek yıllardır çevre ve deniz temizliği yapıyorum. Bugün de deniz temizliği yaptım. Söylenecek bir söz yok. Biz niçin yapıyoruz bunu, yarın bu çocuklarımıza deniz temiz kalsın diye. Yarınlar için, çocuklarımız için çevremizi koruyalım, doğaya, denizlerimize çöp atmayalım. “dedi.