1.5 SAATTE 10 TORBA ÇÖP TOPLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta çevreye duyarlı vatandaşlar, kentin doğal güzelliğini korumak için görev başında. 33 yıldır ferdi olarak deniz temizliği yapan balıkadam Çetin İşten, tek başına çevre temizliği yapmaya devam ediyor.

Balıkadam Çetin İşten, Ayvalık iç limanda 33 yıldır aralıksız deniz temizliği yapıyor. Her dünya çevre gününde ferdi olarak yaptığı temizlik sırasında denizde bulduklarını kıyıda sergileyen İşten, “Denizi dedelerimizden, atalarımızdan temiz aldık. Çocuklarımıza temiz bırakmak istiyoruz. O nedenle bir ricam var, hatta yalvarıyorum. ‘Sigaranızı mı atacaksınız? Atmayın, çağırın beni, cebime atın ama bu güzel denize atmayın” mesajı veren Çetin İşten bu kez başka bir kıyıda ve yine çevre temizliği için iş başındaydı.

ÇÖP BENİM DEĞİL AMA AYVALIK BENİM”

66 yaşındaki deniz aşığı Çetin İşten bu kez Sarımsaklı denizi ve plajında temizlik yaptı. Yeni yılın ilk cevre temizliğini yapan İşten, 11.30-13.00 saatleri arasında 20 adet kırık bira şişesi, çok sayıda plastik atık topladı.

Yaklaşık 10 torba çöpü belediye temizlik işlerine teslim eden İşten, “Çöp benim değil ama Ayvalık benim. Bu güzelliği kirletmek kimsenin haddine değil. Yarınlar için, çocuklarımız için Ayvalık bizim diyerek çevremizi koruyalım, çöp atmayalım özellikle kente gelen misafirlerimize rica ediyorum.” Dedi.