ANNE BABALARIYLA AYNI KORODA ŞARKI SÖYLEYEN MİNİKLER MUTLU ANILAR OLUŞTURDU

Nilgün KAYA

Ayvalık Anaokulu’nun minik öğrencileri ve aileleri ‘Mutlu Çocuk Mutlu Aile’ projesi kapsamında oluşturulan koroda birlikte şarkılar söyledi. Ayvalık Hüsnü Uğral Stadında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında ilk kez seyirci karşısına çıkan aile korosu, seyircilerden de tam not aldı.

Ebeveynlerle çocukları arasındaki olumlu sosyal becerileri geliştirmek amacıyla Ayvalık Anaokulu’nda anneler, babalar ve çocuklarının yer aldığı bir koro oluşturuldu.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve çocuğun mutluluğunu arttırmayı ve ailesiyle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen ‘Mutlu Çocuk Mutlu Aile’ projesi için iki hafta boyunca okula giden 4 yaş papalinalar sınıfı öğrencilerinin  anne babaları,  Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Sevil Bilgit Devletoğlu’nun gönüllü olarak verdiği eğitim ile çocuklarıyla birlikte şarkı söyledi. Ayvalık Anaokulu Öğretmeni Sevinç Sönmez yürütücülüğünde gerçekleştirilen projeye Ayvalık Anaokulu 4-B Şubesinin 18 minik öğrencisi ile anne ve babaları katıldı.

Projenin ilk etkinliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sırasında gerçekleştirildi. Ayvalık Hüsnü Uğral Stadında 29 Ekim Cumartesi günü düzenlenen törene Atatürk resmi olan tişörtler giyerek çıkan koro, ‘Sönmez Cumhuriyet Güneşi’ ve ‘Hoşgelişler ola’ adlı şarkıları söyledi. Ayvalık’ta yaşayan vatandaşların alkışları arasında aileleriyle mutlu bir anı biriktiren minik öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Koro, performansı ile seyircilerden büyük alkış aldı.