KISA KISA

BALIKESiR-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi tarafından Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle gerçekleştirilen Balıkesir Fotoğrafçılar Maratonu Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Balıkesir’in; kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtmayı hedefleyen yarışmanın sergi ve ödül töreni Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 162 fotoğrafçının 547 fotoğraf ile yarıştığı yarışmanın birincisi “Mandalar” isimli eseriyle Ali Altın olurken; ikinci “Yağcıbedir” eseriyle Ekrem Kalkan, üçüncü “Süpürge Hasadı” ile Esengül Alıcı oldu. Mansiyon ödüllerinin sahibi ise “Keçe” ile Gür Gürelli, “Kaplıca” ile Mustafa Kurtbaş, “İda Madra” ile Orhan Akça oldu. Düzenlenen sergi ve ödül töreninde ayrıca 24 özel ödül ile 50 sergileme ödülü de sahiplerini buldu.

EDREMİT –

Edremit Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda 2023 mali yılı bütçesi belirlendi. Bütçe görüşmelerinde Edremit Belediyesi’nin müdürlüklerinin gelir-gider bütçeleri ayrı ayrı okunarak meclis tarafından görüşüldü. Açık oylama ile yapılan müdürlüklerin bütçeleri oy çokluğu ile kabul edildi. CHP ve İYİ Parti Grubu tüm müdürlüklerin bütçesine kabul oyu verirken AKP ve MHP Grubu ret oyu verdi. Yapılan görüşmelerin sonunda Edremit Belediyesi’nin 2023 yılı gelir-gider bütçesi 1 milyar 101 milyon 680 bin 394 lira 52 kuruş olarak kabul edildi.

AYVALIK-

Ayvalık’ta Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturumunda Belediye Meclisi, bütçeyi yüzde 100’ün üzerinde artırarak, 2023 mali yılı için 465 milyon lira olarak belirledi. Meclis onayından geçen bütçede en büyük pay ise sırasıyla: İşletme ve İştirakler, Fen İşleri ve Mali Hizmetler müdürlüklerinin oldu.

BURHANİYE –

Burhaniye Belediyesi ilçe genelinde metruk binaları asayiş ve güvenlik bakımından tehlikeli olduğu gerekçesiyle yıkıyor. Metruk binalar için imar kanunu uygulamaya sokan Burhaniye Belediyesi, Kaymakamlık ile yaptığı merkez ve kırsal mahallelerde bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 100’e yakın binanın tespitinin yapıldığı ilçede, yaklaşık 8 ay içinde 60 binanın yıkımını tamamlayan Belediye ekipleri, 19 binanın güvenlik önlemini alarak, 20’ye yakın tespit edilen metruk binanın da yıkım işlemlerini tamamlamak için çalışıyor.