BAĞYÜZÜ’NDE YIKIM KARARINA ÖĞRENCİ VELİLERİNDEN TEPKİ

Nilgün KAYA

Ayvalık ‘ın Bağyüzü kırsal Mahallesi’nde bulunan ilk ve orta okul binası için Milli Eğitim Bakanlığı’nca depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

Okul binası yıkımının 45 gün içinde yapılacağının söylendiğini belirten veliler, öğrencilerin eğitime taşımalı olarak devam etmesinin kendilerini endişelendirdiğini söylediler.

Veliler, Burhaniye Hacıbozlar köyü, Damlalı köyü ile Ayvalık’ın Hacıveliler köyünden taşımalı olarak gelen öğrencilerle birlikte toplam 80 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yapımı sırasında eğitim için köy içinde alternatif bir yer bulunmasını talep ettiler.

“ÇOCUKLAR KIŞ ZAMANI NASIL GİDİP GELECEK?”

Öğrenci velisi Müge Koç, ” Çocukları Akçapınar’a göndereceklermiş şahsen ben çocuğumu göndermem. Üçüncü aya girdik, bunu okul başında söyleselerdi biz bir yol bulurduk. Zamanlaması çok uygunsuz.” Dedi.

Pervane Güneş, “Okulumuz 45 gün içinde yıkılacakmış. 1 sene boyunca biz Akçapınar’a göndermek istemiyoruz. Kış zamanı çocuklar nasıl gidip gelecek?” Diye sordu.

“KÖYDE ALTERNATİF YER BULUNABİLİR ”

Kemale hanım,”Şu an Akçapınar net değil ama ben göndermek istemiyorum. Çocuğumu ayda bir kontrole götürmem gerekiyor ben nasıl göndereyim. Biz köy içinde geçici bir çözüm bulunmasını, burada eğitim görmelerini istiyoruz. Dört sınıflık bir yer bulalım köyde. Bazı sınıflar sabah gitsin, bazı sınıflar öğleden sonra gitsin. Taşımalı gelen öğrencilerin aileleri de karşı. Pandemi deki gibi evde eğitim bile olabilir.” Dedi.

Köy sakinlerinden Fatoş Konacer,” Yazın niye yapılmadı. Çocukların Akçapınar’ a gönderileceği söyleniyor. Yazın yapılsaydı aileler ona göre evlerini ayarlardı. Çocuğunu Akçapınar’da okutmak istemeyen Ayvalık’a, Gömeç’e giderdi. Çocukların buradan gitmesi aileler tarafından istenmiyor. Köyde alternatiflerimiz var. Şöyle ki sağlık ocağı lojmanları boş. Yeni muhtarlık binamız var. Hiç olmadı eski okulumuz var. Öğrencilerimizi sabahçı öğlenci yapabiliriz. Bunlar değerlendiirlebilir. ” Dedi.