AYVALIK KIYILARINDAN ÖYKÜLER YAZDILAR

Nilgün KAYA

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kentteki orta öğretim öğrencileri tarafından yazılan, Ayvalık öykülerinin biraraya getirildiği, ‘Ayvalık Kıyılarından Öyküler ‘adlı 2. kitap için lansman ve ödül töreni düzenlendi.

Liselerde 4 ay süren yaratıcı yazarlık eğitimi ile yazmaya ilgiyi arttırarak öğrencilerin kısa öykü ile bağını kuvvetlendirmek amacıyla geçen sene başlatılan projenin ikinci kitabı, Özgün A.Ş tarafından merhum iş adamı Ahmet Sucu anısına bastırıldı. 2. Kitabın tanıtım töreni Kasaba Özgün de 5 Ekim Çarşamba günü yapıldı.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Furkan Gürkan, ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Özgün A.Ş yönetim kurulu başkanı Halil Sucu , annesi Emine Suçu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı tören Ayvalık Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile başladı.

Şube Müdürü Ali Osman Yalçın, proje içeriği konusunda bilgi verdikten sonra emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti. Kitabın basımına destek veren Özgün A. Ş Yönetim kurulu başkanı Halil Sucu, Özgün Akademi projesi başlattıklarını belirterek, bu kitapta öyküleri olan ve projeye katılacak öğrencilerin Ayvalık kıyılarının yeni öykülerini yazacak kişiler olduğunu ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır,” Bu çalışmayla ilçemizdeki orta öğretim öğrencilerimize yazma becerilerini geliştirme noktasında yön gösterilmeye çalışılmış, teknik anlamda ufukları geliştirilmeye çalışılmıştır.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “BİGEP Projemiz ile hem akademik alan hem de sosyal kültürel ve sanatsal alanlarda çalıştık. İşte bu ürün de aslında BiGEP’in bir meyvesidir diyebiliriz. ” Dedi.

Kaymakam Hasan Yaman, ” İlçemizdeki orta öğretim öğrencilerinden ilgisi olanlar kendilerine verilen destekle sözü doğru ve güzel kullanarak Türkçemizi imkanlarını hayal güçlerinin katkısıyla gözler önüne see başarısı göstermişlerdir. Bu öğrencilerinlmiz, yazdıkları öykülerle bizi hayal dünyalarına ortak etmişler ve böylece bu kitaptaki eserler ortaya çıkmıştır.” Dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören sonunda zeytinlikte hasat yapıldı.

Ayvalık Kıyılarından Öyküler-2 adlı kitapta kentteki 12 liseden 140 öğrencinin katılımıyla yapılan atölye çalışmasında seçilen 46 öykü yer alıyor.

Proje ekibi; Şube Müdürü Ali Osman Yalçın, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni – yazar Melek Kayaş, özel bürodan Sercan Ünlü ve Metehan Aydın, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hacer Dikduran, Türkçe Öğretmeni Çilem Görgüç, Almanca Öğretmeni – yazar Ferda Poyraz, Türk Dili ve Edebiyatı rehber öğretmenleri Hatice Öğüt, Pınar Kartal, İkbal Seyfi, Havva Önem Yücesoy Koçer, Tarık Çağlı, Ali Fegendemir, Fatma Akın, Rasim Kayaş, Arzu Fırat, Ahmet Kamer Altan ve Yasemin Cantürk yer alıyor.