VALİ ŞILDAK’TAN AYVALIK’TA İNCELEME GEZİSİ

Nilgün KAYA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık ‘a Cumartesi günü yaptığı ziyarette, restorasyonuna başlanan Kız Meslek Lisesi’nin tarihi binası ile eski Jandarma Misafirhanesi binasındaki çalışmaları inceledi.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ‘ín eşliğinde, Ayvalık konut mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve Kültür Merkezine dönüştürüleceği açıklanan Kız Meslek Lisesinin tarihi binası ile uzun yıllar Jandarma Misafirhanesi olarak kullanılan binayı gezen Vali Hasan Şıldak, restorasyon çalışmaları ve çalışmalar tamamlandıktan sonra binaların fonksiyonları konusunda bilgi aldı.

1800’lü yıllarda yapılan, tarihi süreçte ‘Akşam Kız Sanat Okulu’, ‘Kız Sanat Ortaokulu ve Sanat Enstitüsü’ son olarak 2012 yılına kadar Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan Ayvalık’ın sembol binalarından olan yapının, dijital kütüphane, kafe ve sosyal alanı içeren bir kültür merkezi olacağı açıklanmıştı.

Eski Kız Meslek Lisesi binası restorasyonu MEB bütçesinden yapılıyor ve yaklaşık 400- 450 gün sonra bitirilmesi planlanıyor. Eski Jandarma Misafirhanesi ise Valilik bütçesinden yapılıyor. Bina inşaat çalışmalarının yaklaşık 120 gün sonra bitirilmesinin planlandığı öğrenildi.

“AYVALIK’IN EĞİTİM VE KÜLTÜR HAYATINA KAZANDIRIYORUZ”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Ayvalık’ta iki tarihi binamızda yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledik.

Eski Kız Meslek Lisesi ve Eski Jandarma Misafirhanesi Binalarını İlçemizin eğitim ve kültür hayatına kazandırıyoruz.” Dedi.

Şıldak Ailesi’den Mahalle Ziyaretleri

Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Ayvalık’a yaptığı ziyarette, Kozak Yaylasının yeşilliği içindeki Bağyüzü Mahallesini ziyaret etti. Vali Şıldak, ardından zeytin ve bamya üretimiyle öne çıkan Çakmak Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Bamya işleyen mahalleliyle ürünler hakkında konuşan Vali Şıldak, satış yapacak mahalleliye bol ve bereketli kazançlar diledi.

İlçedeki programına devam eden Vali Şıldak daha sonra beraberinde Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ile birlikte Küçükköy Mahallesine gitti. Turizm şehri Balıkesir’in önemli cazibe merkezleri arasında yer alan Küçükköy’de ilgiyle karşılanan Şıldak, mahalleyi karış karış gezdi.