METRUK BİNALARIN KAPI VE PENCERELERİ TUĞLA HARÇLA KAPATILIYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta aralarında tescilli tarihi evlerin de bulunduğu kullanılmayan evlerin kapı ve pencereleri tuğla harçla kapatılıyor.

Gün içinde Ayvalık Belediyesi ekiplerinin  kullanılmayan, bakımsızlık nedeniyle bir bölümü yıkılmış olan evlerin kapı ve pencerelerini tuğla harç ile örerek kapattığı öğrenildi.  Belediyeden alınan bilgiye göre; ‘İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve 3194 Sayılı İmar Kanunun 39.Maddesine istinaden metruk yapıların yıkımı ya da gerekli güvelik önlemlerinin alınması işlemleri’ nin  Belediye tarafından yapıldığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Müdürlüğünün 14.03.2018 tarih ve 23635644-249/1934 sayılı “Metruk Binalar” konulu yazısında;  başta uyuşturucu ile mücadele etmek, kamu düzenini ve esenliğini korumak, mal ve can güvenliğini sağlamak amacıyla; -“İl/İlçe Belediyeleri ve İl Özel İdareleri tarafından metruk bina tespit ve yıkım kararı ile ilgili işlemlerin 3194 sayılı imar kanunun 39. Maddesi ve diğer ilgili mevzuat doğrultusunda ivedilikle karara bağlanarak yıkımların hızlandırılması” deniliyor.