KISA KISA

BALIKESİR – Çanakkale Savaşlarının en çetin çarpışmalarının yaşandığı mevki olan ve Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’in kahramanlarını da kucaklayan Gelibolu Kanlı dere mevkiindeki Kanlıdere Şehitliğinin açılışı yapıldı.

Kanlıdere Şehitliği’nin İhyası Projesi kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan Kanlıdere Şehitliğinin açılışında konuşan Vali Şıldak, “Balıkesirli kahraman şehitlerimizin de kabirlerinin bulunduğu Kanlıdere Şehitliğimiz, gelecek nesillere kalıcı bir iz bırakacak.” Dedi.

-Bayram tatilinde nüfusu 3 milyona ulaşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, faaliyette olan 12 Katı Atık Aktarma İstasyonu vasıtasıyla düzenli depolama oranını yüzde 100’e çıkararak atık yönetimini sistemli bir şekilde gerçekleştirdiğini ve yaklaşık 10 bin ton katı atığı bertaraf ederek bunlardan 1.300 megavat elektrik enerjisi ürettiğini bildirdi.

EDREMİT – Edremit Belediyesi’nin sahillerde başlattığı şezlong operasyonu Güre ve Akçay Mahallesi’nde devam etti. Halkın ortak kullanıma ait olan alanlarda sabit bırakılan şezlong ve şemsiyeler toplandı. Altınoluk ve Narlı sahillerinden başlayan operasyonda Edremit zabıta ekipleri Güre ve Akçay Mahallesi sahilinde zincir ve iplerle bağlanarak sabit şekilde bırakılan şemsiye, şezlong, masa, sandalye ve koltuklar toplanarak belediye deposuna götürüldü.

BURHANİYE -Burhaniye Kitap Fuarı edebiyat, söyleşi ve panellerin haricinde sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Fuar kapsamında Ören Plajda Açık Hava sineması düzenledi. Nostalji severlerin büyük beğeniyle izlediği “Neşeli Günler” filminin gösterildiği sinemaya ilgi oldukça yoğundu. Dünyaca ünlü Ören Plajında kurulan dev ekranda doyumsuz film keyfi yaşayan vatandaşlara ayrıca eski sinemalarla özdeşleşmiş gazoz ikramı yapıldı.

AYVALIK- Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Ayvalık Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığınca 26 Temmuz tarihinde Ayvalık İlçesinde 5 (FETÖ/PDY) şüphelisinin Yunanistan’a kaçma girişiminde bulundukları tespit edildiği ve yakalandığı bildirildi. Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olayla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, göçmen kaçakçılığı suçunu işleyen suç örgütü üyesi 4 şüpheli tespit edilmiştir. Şüphelilerin ve suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla icra edilen operasyonel faaliyet neticesinde; 1 adet tekne ve 1 adet deniz motoru ile birlikte yakalanan 3 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır. 1 firari şüphelinin yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.” Denildi.

-Cunda (Alibey) Adası’nda kamusal alanlara park veya terk edilen, sahipleri tarafından uzun yıllar alınmayan hurda araçlar zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldı. Ayvalık’ın çeşitli bölgelerine izinsiz ve belgesiz yerleştirilen taşınabilir evler, kıyı ve imar kanununa aykırılık taşıdıkları gerekçesiyle zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından tutanak tutularak yerlerinden kaldırıldı.

-Ayvalık ‘ta Doğalgaz alt yapı çalışmalarına 15 Eylül tarihine kadar ara verildi. 15 Eylül tarihinden itibaren 150 Evler Mahallesi Yeni Sanayi sitesi yanındaki Ayvalık Kipa Avm çevresindeki yerleşim noktası, 150 evler- Ali Çetinkaya ve Fethiye Mahalleleri’nde çalışma yapılacağı, Sarımsaklı ve Altınova için 2024 yılı, Cunda Adası için de 2025 yılı planlamada yer aldigi bildirildi.