AYVALIK’TA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta günler öncesinden başlayan bayram hareketliliği yoğunluk kazanırken kentte doluluğun yüzde 60 oranına ulaştığı ve konaklama tesislerine rezervasyonların devam ettiği öğrenildi.

Tarihi ve kültürel dokusu, doğal güzellikleri ve farklı lezzetlerin buluştuğu mutfağı ile bayram ve tatillerde cazip kentlerden biri olan Ayvalık, Kurban Bayramı yoğunluğunu geçen haftadan itibaren yaşamaya başladı. Kentte doluluk oranının 3-4 gün önce yüzde 60’a ulaştığını ve artmaya devam ettiğini ifade eden ve vatandaşların Kurban bayramını kutlayan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, “Bayramın yoğun geçmesini bekliyoruz. Hem trafik tedbirleri hem de asayiş tedbirlerini Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile birlikte alıyoruz. Ayvalık’ta yaşayan vatandaşlarımızın da dışarıdan gelen vatandaşlarımızın da burada hoşça ve güzel vakit geçirmeleri için gereken tedbirleri alıyoruz. Ben hem buraya gelecek hem de buradan ayrılacak vatandaşlarımıza özellikle trafik kurallarına uyulması noktasında bir uyarıda bulunmak istiyorum. Ayrıca tüm Ayvalıklı hemşerilerimizin de kurban bayramını tebrik ediyorum” dedi.

AYVALIK’TA İSTANBUL TRAFİĞİ OLUŞTU

9 günlük bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin Ayvalık’a gelişiyle yoğunlaşan kent trafiği, zaman zaman İstanbul trafiğini aratmadı. Trafikteki yoğunluk hem sürücüler hem de vatandaşlara sıcak havada güç anlar yaşattı.